Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste inspectieresultaten na nieuwe wet waterglijbanen

Eerste inspectieresultaten na nieuwe wetgeving voor waterglijbanen

Recent is het Besluit veiligheid attractie- en speeltoestellen uitgebreid naar watertoestellen en waterglijbanen. Dit Besluit, een algemene maatregel van bestuur die valt onder de Wet op de Gevaarlijke Werktuigen, was reeds sinds 1997 van kracht voor landspeeltoestellen en is nu uitgebreid naar watertoestellen.

Het Keurmerkinstituut brengt binnenkort een nieuwsbrief uit voor managers van zwembaden, met een korte samenvatting van de belangrijkste consequenties.

Daarnaast heeft het Keurmerkinstituut de afgelopen maanden ongeveer 40 bestaande waterglijbanen geïnspecteerd en zodoende informatie opgebouwd hoe het met de waterglijbanen in Nederland is gesteld.

In de bijlage vindt u het desbetreffende deel uit de nieuwsbrief, die binnenkort aan onze relaties verspreid zal worden. De complete nieuwsbrief is nu al beschikbaar op www.keurmerk.nl.

Keurmerkinstituut, Amsterdam, 12 mei 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie