Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnie Sorgdrager opent Landelijke Fietsdag

Datum nieuwsfeit: 13-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 2 MEI 2000

Zaterdag 13 mei te Kinderdijk
Winnie Sorgdrager opent Landelijke Fietsdag

De poster van de landelijke fietsdag

Op zaterdag 13 mei verricht Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Raad van Cultuur, de opening van de 27e ANWB/VVV Landelijke Fietsdag. Het officiële startschot klinkt dit jaar om 09.00 uur bij de Molendriegang in het Zuid-Hollandse Kinderdijk (Partycentrum Windkracht 4, Molenstraat 236).

De Molendriegang staat op de Werelderfgoedlijst van Uncesco en bevindt zich daarmee in het gezelschap van onder andere de piramides van Cheops in Egypte, de Taj Mahal in India en het Yellowstone National Parc in de Verenigde Staten. Samen met het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder en de Beemster houdt Kinderdijk de Nederlandse eer hoog.

De Molendriegang is het startpunt van een prachtige Landelijke Fietsdag-route door Kinderdijk en het rivierenland.

Heel Nederland op de pedalen

Niet alleen in Kinderdijk kan worden gefietst. Organisatoren ANWB, VVV's en TROS hebben door het hele land meer dan 220 routes uitgezet. Iedere route beslaat zo'n 35 kilometer en biedt ruim gelegenheid voor een -vaak gratis- bezoek aan een museum, molen of andere bezienswaardigheid op de route. Bovendien zijn dit jaar speciaal voor de Landelijke Fietsdag activiteiten georganiseerd in het kader van de campagne 'Duurzame energie. Vanzelfsprekend!' en houden boeren en tuinders open huis onder het motto 'Ondernemers van Nature'.

Routeverkoop en landelijk informatienummer

De Landelijke Fietsdag wordt ondersteund door KING, SPARTA en MILNER en trekt jaarlijks meer dan 200.000 deelnemers. Routebeschrijvingen zijn op 13 mei tussen 09.00 en 13.00 uur voor ƒ5,00 per stuk verkrijgbaar bij de startpunten en vanaf 1 mei bij de deelnemende ANWB-vestigingen en VVV-kantoren. Deelnemers die voor 17.00 uur een afgestempelde routekaart inleveren krijgen hiervoor een medaille als aandenken.

Voor informatie over de startpunten van de Landelijke Fietsdag is een telefoonnummer opengesteld: 070-3141460.

Meer informatie is te vinden op het internet: www.lekkerweg.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie