Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Willem Alexander heropent Olympisch Stadion Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 13-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Olympisch Stadion op 14 mei open voor publiek
Amsterdam, woensdag 3 mei 2000.

Veel mooie wedstrijden speelde Ajax in het Olympisch Stadion. Belangrijke prijzen werden er behaald en menig Ajax-supporter heeft zoete herinneringen aan de 'betonnen kolos.' Als voetbalstadion bestaat het niet meer. Na jaren lang touwtrekken tussen sloopvoorstanders en strijders voor behoud, zal het Amsterdamse monument vanaf half mei dienst doen als atletiekstadion.

De officiele heropening, in volle glorie want het stadion werd ontdaan van alle 'nieuwigheden' die na de de eerste opening in 1928 werden aangebracht - is zaterdag 13 mei. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander verricht de openingshandeling. De ceremonie biedt naast deze officiele verrichting twee uur lang (tussen 16.00 en 18.00) een combinatie van sport en muziek. Voor de opening zijn toegangskaarten verplicht.

Een dag later worden de Amsterdammers in de gelegenheid gesteld het stadion te bezichtigen. De entree is gratis en voor de bezoekers zijn er vele attracties opgesteld. De Open Dag gaat om 10.30 uur van start en om 16.00 uur sluit een harmonie-orkest de dag af met een concert.

Met de virtuele rondleiding op www.olympisch-stadion.net kun je vast een voorproefje nemen op een bezoek.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie