Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 13-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 13-05-2000 Persbericht regiopolitie Groningen
Dagelijkse berichten

Zaterdag, 13 mei 2000

Zevenhuizen: snelheidscontrole
Gistermiddag heeft de politie met de lasergun op de Kokswijk in Zevenhuizen een snelheidscontrole gehouden. In totaal overschreden 13 automobilisten de ter plaatse geldende maximum snelheid.
Ulrum: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie op de Elensterweg in Ulrum een 56-jarige automobiliste uit deze plaats gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau middels het ademanalyse-apparaat bleek, dat de verdachte 1.1 promille alcohol in haar bloed had; zij kreeg een rijverbod van vijf uur.
Hoogezand: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie in de Troelstralaan in Hoogezand in zijn woonplaats een 59-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Het ademanalyse-onderzoek op het politiebureau gaf aan, dat de verdachte 0.9 promille alcohol in zijn bloed had.

Zuidbroek: automobilist negeert stopteken
Vannacht heeft een 29-jarige automobilist uit Nieuwediep op de Rijksweg 33 Zuid in Zuidbroek een stopteken van de politie genegeerd. Kennelijk na het zien van het stopteken, verhoogde de bestuurder zijn snelheid en vervolgde zijn weg in de richting van Bareveld. Na een korte achtervolging kon de politie de verdachte bij zijn woning aanhouden. De door de verdachte bestuurde personenauto is in beslag genomen op grond van overtreding van de maximum snelheid tijdens de achtervolging van de politie. Uit het onderzoek middels het ademanalyse-apparaat bleek, dat de automobilist 1.3 promille alcohol in zijn bloed had; zijn rijbewijs is ingevorderd. Bovendien bleek, dat de auto van verdachte niet tegen wettelijke aansprakelijkheid was verzekerd.

Winschtoten: nuttigen alcohol op straat
Gisteravond heeft de politie op het Israelplein in Winschoten twee inwoners in de leeftijd van 42 en 52 jaar aangehouden, die in het openbaar een aantal flesjes bier nuttigden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn de verdachten op vrije voeten gesteld.
Winschoten: controle dragen autogordel
Gistermiddag heeft de politie in de Nassaustraat in Winschoten een controle op het dragen van de autogordel uitgevoerd. Van de 83 gecontroleerde bestuurders, kreeg een zestal een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Oude Pekela: auto uitgebrand
Vannacht is de personenauto van een inwoner van Oude Pekela in de Hugo de Grootstraat in deze plaats in vlammen opgegaan. De brandweer was niet in staat om het uitbranden van het voertuig te voorkomen. De oorzaak van de autobrand is tot op dit moment onduidelijk.
Delfzijl: snelheidscontrole
Gisteren heeft de politie op de Weg naar de Dam in delfzijl een snelheidscontrole gehouden (50 km / u). Van de 1729 gecontroleerde bestuurders van motorvoertuigen, overschreden 91 van hen de maximum snelheid.

Afdeling Communicatie: 06-53379375

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie