Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe afspraken controle milieu- en duurzaamheidsverslagen

Datum nieuwsfeit: 13-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Accountants

Controle milieu- en duurzaamheidsverslagen

Ernst & Young AABS beweegt zich naast het traditionele terrein van de accountantscontrole van jaarrekeningen ook op het gebied van de controle van niet-financiële informatie. Enige recente ontwikkelingen zijn de volgende.

Wij hebben als auteur een centrale rol bij de opstelling van internationale standaarden voor de controle van milieuverslagen. Het werk loopt formeel via het International Auditing Practices Committee (IAPC). Dit is het orgaan dat de internationale controlestandaarden opstelt. Tot voor kort was de regelgeving van het IAPC beperkt tot financiële informatie. Tegenwoordig gaat het ook over de controle van niet-financiële verantwoordingen, zoals milieujaarverslagen. Medio juni 2000 zal een concept van een internationale standaard op dit terrein worden besproken in de Subcommisie Milieu van het IAPC.

Daarnaast participeren wij in het formuleren van beginselen voor de onafhankelijke controle van "duurzaamheidsverslagen". Dit zijn verslagen van organisaties die op samenhangende wijze drievoudige informatie willen verschaffen: financiële, sociale en milieu-informatie. Op 10 mei 2000 zijn hieromtrent afspraken gemaakt in breder verband dan alleen de accountancy. De bedoeling is handleidingen op te (laten) stellen ten behoeve van gezamenlijk gebruik door verschillende stakeholders: ondernemingen, gebruikers en controleurs van dergelijke verslagen. Het gaat hier dus met name om een integrale aanpak van de controle, in een multidisciplinaire benadering.

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Fred Drieenhuizenvan Ernst & Young, Directoraat Vaktechniek Accountants.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie