Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontploffing vuurwerkopslag voorzaakt ramp in woonwijk Enschede

Datum nieuwsfeit: 13-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede


Brand en ontploffing ten noorden van centrum Enschede

Algemene informatie: 0800 1100

Gebied dat tot rampgebied is verklaard:
Deurningerstraat, de Brouwerijstraat, de Beekstraat, Dr. J. van Damstraat, Stroinksbleekweg, Schurinkweg, H.B. Blijdensteinlaan en de Lasondersingel. Voor dit gebied geldt een noodverordening. Het is verboden zich vanaf 13 mei 2000 om 20.00 uur zich in dit gebied te begeven. Ook bewoners moeten dit gebied verlaten. Opvang voor hen in de Diekmanhal.
Extra politie wordt ingezet om de voortgang van de rampbestrijding te begeleiden en om plundering te voorkomen.
Brand en ontploffing ten noorden van centrum Enschede


13 mei 2000, 20.36 uur

Er is eerst brand uitgebroken gevolgd door Explosie even na drie uur in S.E. Fireworks a.d Tollenstraat, een vuurwerkopslagplaats.Als gevolg hiervan zijn er zover op dit moment bekend meer dan honderd slachtoffers gevallen, waaronder licht en zwaargewonden, en enkele doden.Burgemeester Mans heeft het gebied tot rampgebied verklaard. Dat betekent dat het rampenplan in werking is. Alle operationele diensten politie, brandweer, ambulance uit de hele regio zijn gealarmeerd en actief bezig.

Ambulances en brandweerkorpsen uit de omgeving van Zwolle, Nijmegen en Duitsland Rheine zijn in actie. De slachtoffers worden opgevangen in alle ziekenhuizen in Twente. De brand die woedt nog steeds.

De neerslag die tot in Delden is gevallen, wordt op milieuaspecten onderzocht. In actie zijn ook het regionale coördinatiecentrum voor rampenbestrijding dat in Hengelo is gevestigd en het Provinciale coördinatiecentrum in Zwolle.
Opvang van slachtoffers in de Patmoshal.
De mensen die dakloos zijn geworden kunnen terecht in de Diekmanhal.

Er is sprake van meer dan 100 slachtoffers waaronder meer dan 20 doden. Volgens burg. Mans is op dit moment geen direct gevaar meer voor nieuwe explosies. De brand is inmiddels ondercontrole. In het getroffen gebied moeten 2500 mensen geëvacueerd worden.
Op dit moment bestaat het beeld dat er voldoende opvang van gewonden is in de ziekenhuizen in de regio.

Gebied dat tot rampgebied is verklaard: Deurningerstraat, de Brouwerijstraat, de Beekstraat, Dr. J. van Damstraat, Stroinksbleekweg, Schurinkweg, H.B. Blijdensteinlaan en de Lasondersingel. Voor dit gebied geldt een noodverordening. Het is verboden zich vanaf 13 mei 2000 om 20.00 uur zich in dit gebied te begeven. Ook bewoners moeten dit gebied verlaten. Opvang voor hen in de Diekmanhal.

Extra politie wordt ingezet om de voortgang van de rampbestrijding te begeleiden en om plundering te voorkomen.Algemeen e-mail adres van de gemeente: (postbus20@enschede.nl)
Voor vragen en opmerkingen over deze site: (webmaster@enschede.nl)
Stadhuis, Langestraat 24, Postbus 20, 7500 AA, tel.(053) 4818181, fax (053) 4317445.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie