Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede seizoensevenement met première op Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 14-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Zondag 14 mei, Circuit Park Zandvoort

Tweede seizoensevenement met première op Zandvoort

Na de succesvolle Paasraces met 14.000 bezoekers, wordt op Circuit Park Zandvoort op zondag 14 mei de tweede ronde verreden voor de diverse autorensportkampioenschappen. Tevens heeft de première plaats van de vernieuwde Formule Renault 2000 Eurocup. In het verdere programma worden wedstrijden verreden in het Libertel Dutch Touring Car Championship, de Formule Ford, de Fly You Renault Elf Mégane Trophy, de Formule Arcobaleno en de Marcos Mantis Challenge. De races vangen aan om half elf in de ochtend en duren tot 's middags vier uur. Zaterdag 13 mei worden op Zandvoort de kwalificatietrainingen verreden van tien uur tot kwart voor drie.

De eerste klap is een daalder waard, moet tuner Carly Pellinkhof gedacht hebben. Tijdens de Paasraces heerste het JJ Motorsport BMW Dealerteam als een vorst in het Libertel Dutch Touring Car Championship. Duncan Huisman won overtuigend de eerste wedstrijd, terwijl Sandor van Es de tweede race op zijn naam schreef. Voor teameigenaar Jaap-Jan de Bode was het echec van verleden jaar meteen vergeten. De concurrentie is geschrokken en zal alle zeilen moeten bijzetten om het verschil op 14 mei te verkleinen. Huisman aan de leiding in het Nederlands toerwagenkampioenschap. De kampioen van 1997 torst een extra handicap mee van 50 kg. Van Es moet slechts 30 kg meer ballast van huis meenemen. Grote concurrentie zou van de Mitsubishi's komen tijdens de openingsraces op Zandvoort. Het werd nog net niet een drama voor het team. Tuner Peter van Erp keek echter allesbehalve vrolijk. In de eerste race raakte Tim Coronel Allard Kalff. De RTL Formule
1-pitreporter ging van de baan, was woest en sloot zich op. Wou zelfs in eerste instantie de tweede race niet rijden, maar koelde later enigszins af. Voor de tweede race strandde Kalff in de opwarmronde met electronische problemen. "Het was niet mijn dag. Ieder jaar heb ik wel een racedag dat niets lukt. Als het hier bij blijft vind ik het goed." Kalf derhalve gespitst op een goed resultaat op 14 mei.
Een goed debuut maakten de Clio's van het Renault Dealer Team. Donald Molenaar scoorde tijdens het Paasweekeinde verrassend een pole positie en finisht eenmaal als tweede. Ook vader en zoon Bleekemolen zijn voorin te vinden getuige voor beiden een derde plaats in de twee wedstrijden
Formule Renault 2000 Eurocup
Zesendertig Formule Renaults 2000 komen er zondag 14 mei op Circuit Park Zandvoort aan de start. De nieuwe formulewagen is er een van een fraai staaltje techniek en opgebouwd rond een koolstofvezel chassis dat door het Italiaanse Tatuus is gebakken. De tweeliter zestienkleps Renault krachtbron realiseert bijna 190 pk. Tijdens het Europese debuut op Zandvoort komen vier Nederlanders aan de start. Twee daarvan rijden voor Fly You Motorsport. Teammanager Ronald Heiligers heeft Hugo van der Ham en Sebastiaan Visser in de cockpit zitten.

Tijdens de eerste wedstrijd in de Fly You Renault Elf Mégane Trophy bleek Marcel Kesseler de sterkste voor ex-motorcoureur Loek Bodelier, Hugo Charles en Bert Ploeg. Ongetwijfeld zal dit kwartet weer een rol van betekenis spelen tijdens de Internationale autoraces op 14 mei op Circuit Park Zandvoort.

De Dutch Marcos Mantis-serie is een eenheidsklasse en rijdt op Zandvoort de eerste wedstrijd van het seizoen. Bij de spectaculair ogende auto zit het brute geweld onder de motorkap: een 4,6 liter Ford V8 krachtpatser, goed voor 365 pk en een topsnelheid van 275 km. Schaatsheld en tevens fervent autosporter Rintje Ritsma komt in de Marcos op Zandvoort in actie.

Twee formulewagenklassen maken deel uit van het raceprogramma op 14 mei op het Circuit Park Zandvoort. In zijn derde seizoen lijkt Patrick Koel in het bezit van de beste papieren voor de Formule Ford-titel. In de voorgaande twee wedstrijden (het Belgische Zolder en Zandvoort) scoorde de Bloemendaler twee pole posities en een overwinning. In de Formule Arcobaleno wist Vincent Broertjes de eerste wedstrijd van het seizoen voor zich op te eisen voor Beverwijker Matthijs Bakkum en Michael Mason.

Toegangsprijzen
De toegangsprijs voor de tribune en het duinengebied rond het circuit bedraagt 25 gulden. Voor het rennerskwartier geldt een toeslag van 30 gulden. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, betalen de helft van genoemde bedragen.
Kaarten zijn verkrijgbaar op de dag zelf aan de kassa's van het circuit. In de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar via de 850 verkooppunten van Ticketbox. Bel voor het dichtstbijzijnde verkooppunt 0900-9393. Voor iedere bezoeker is er het gratis full colour programmablad, met alle wetenswaardigheden over de races op 14 mei op Circuit Park Zandvoort.
Programma Internationale Autoraces Circuit Park Zandvoort

Zaterdag 13 mei (kwalificatietrainingen)

10.00 - 10.15 Libertel DTCC voor sprintrace

10.25 - 10.55 Formula Ford

11.05 - 11.35 Fly You Renault Elf Mégane Trophy
11.35 - 12.30 Pauze

12.30 - 12.45 Libertel DTCC voor race 2

12.55 - 13.25 Formula Arcobaleno

13.35 - 14.05 2000 Formula Renault Eurocup

14.15 - 14.45 Dutch Marcos Mantis Championship
(toegangsprijs 15 gulden, duinen/tribune/rennerskwartier)

Zondag 14 mei (Race Day)

10.30 - 11.15 Formule Ford 10 ronden

11.20 - 12.00 Sprintrace Libertel DTCC 5 ronden
12.05 - 12.50 Fly You Renault Elf Mégane Trophy 10 ronden
12.55 - 13.40 2000 Formula Renault Eurocup 12 ronden
13.45 - 14.30 Formula Arcobaleno 10 ronden

14.35 - 15.20 Libertel DTCC 10 ronden

15.40 - 16.10 Dutch Marcos Mantis Championship 30 minuten

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie