Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Documentaire John Pilger over Irak in Filmhuis Cavia A'dam

Datum nieuwsfeit: 14-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Club Index Extra

Zondag 14 mei, 20 uur
In Filmhuis Cavia, Van Hallstraat 52-1
Amsterdam, tel 020-6811419
reserveren: { HYPERLINK mailto:kh@xminy.nl (}kh@xminy.nl)
Documentaire van John Pilger, over Irak.
Inleiding door Phyllis Bennis, medewerker van Institute for Policy Studies in Washington en fellow van het Trans National Institute. Met een groep rechten- en medicijnen studenten van Harvard University en beleidsmedewerkers van het Congres heeft ze een reis gemaakt naar Irak om de gevolgen te bepalen van de oorlog en het economisch boycot, dit overigens tegen de uitdrukkelijke wens van de Amerikaanse regering in.
De documentaire van John Pilger, die al eerder een uitstekende documentaire over Oost-Timor maakte, toont de gruwelijke gevolgen in Irak van de Golfoorlog en de economische boycot. Haarscherp toont Pilger de oorzaken en gevolgen van het conflikt met Irak. Aan heel veel facetten wordt door de Westerse media nauwelijks aandacht besteed of ze worden gepresenteerd als een voldongen feit, en zelfs als een uiting van onze nobele normen en waarden. De door de Westerse moraalridders geproclameerde ‘Nieuwe Wereld Orde' is doordrenkt van de hypocrisie en veroorzaakt een ongelofelijke elende voor hen die in het algemeen als ‘onbelangrijk' worden bestempeld. Geconfronteerd met het feit dat er als gevolg van het economisch boycot in Irak per maand (!) 5000 kinderen sterven, antwoordde mevrouw Madeline Allbright op National TV, dat het erg vervelend is, “but we think it is worth it.”

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie