Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 14-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zondag 14 mei 2000, 11.00 uur

Aangehouden voor vernielingen
Maarssen - Drie jongens van 15 jaar uit Maarssen, Delft en Arnhem werden vannacht aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen in de wijk Pauwenkamp. De drie werden voor hun insluiting onderzocht door een arts in verband met hun alcoholgebruik.
Na een eerste inventarisatie zouden de drie een vuilcontainer in het water hebben gegooid, geschopt hebben tegen een personenauto en waren planten vernield in een plantenbak. In andere wijken ondermeer in Valken-Zwanen-en Fazantenkamp was ook sprake van vernielingen en brandstichting. Onderzocht wordt of de drie hier ook mee te maken hebben.

Bootbestuurder onder invloed veroorzaakt aanvaring Vinkeveen - Een 35-jarige man uit de duitse plaats Wegberg werd vannacht aangehouden op verdenking van het varen onder invloed en het veroorzaaken van een aanvaring op de Vinkeveenseplassen.

De man voer met een speedboot met drie opvarenden over de Noordplas toen er volgens hem een technisch probleem ontstond en het gas bleef hangen. De man botste vervolgens tegen een afgemeerde boot en schoot de wal op en kwam in een tuin tussen de bloemen tot stilstand. Een 47-jarige vrouw die bij de man in de boot zat, raakte gewond aan haar buik en werd vervoerd naar het AMC.

Daar de schipper alcohol had gedronken werd een ademanalyse afgenomen. De uitslag bedroeg 1,4 promille.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging Loenen - Op verdenking van mishandeling werd vannacht een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man sloeg op de Rijkssstraatweg zonder enige aanleiding een 54-jarige man uit Utrecht bewusteloos. De man bedreigde daarnaast twee meisjes.

De man werd overgebracht naar het bureau, maar ging door het lint toen hij begreep dat hij werd ingesloten. Hij sloeg met zijn hoofd een aantal deuken in het dak van een politieauto en kon met moeite onder controle worden gebracht en ingesloten.

Ongeregeldheden in centrum
Montfoort - De politie moest vannacht op de Heiliglevenstraat op linie enkele charges uitvoeren om de openbare orde te herstellen. De politie gebruikte hierbij de korte wapenstok en ook werden honden ingezet. Zover bekend liep hierbij niemand letsel op, ook niet aan de kant van de politie.

Eerst waren er wat kleine opstootjes geweest in een horecagelegenheid, maar dit verplaatste zich naar de openbare weg waar de groep aangroeide tot ongeveer veertig personen. Toen er weer een vechtpartij dreigde uit te breken en de politie bekogeld werd met stenen, werd besloten tot het schoonvegen van de straat. Een 24-jarige man uit Montfoort werd aangehouden omdat hij bevelen van de politie niet opvolgde.

Twee mannen aangehouden voor diefstal
Benschop - Een 33-jarige man uit Utrecht en een 27-jarige man zonder vast woonadres werden gisteravond aangehouden op verdenking van diefstal van bloempotten bij een bedrijf aan Boveneind Zuidzijde.
Een getuige zag de diefstal, meldde dit via zijn gsm aan de politie en besloot, toen de twee wegreden, hen te volgen om zo de rijrichting door te kunnen blijven geven. Hierdoor lukte het de politie om de auto tot stildstand te brengen op Achthoven. De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden met pistool
Houten - Een 45-jarige man uit Utrecht werd gistermorgen aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. De politie kon de man aanhouden in een winkel aan Het Rond na een melding van een getuige.
In de binnenzak van de man werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Het bleek te gaan om een alarmpistool. Uit onderzoek bleek verder dat de man enigszins verward was.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie