Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 14-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zondag 14 mei 2000, 10.00 uur

Utrechter raakt rijbewijs kwijt
Utrecht - Een 30-jarige Utrechter is gisteren zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met te veel drank op achter het stuur was gaan zitten.

De politie kreeg gistermorgen rond half acht een melding dat er in de omgeving van de Zwanenvechtlaan een automobilist als een bezetene door de buurt zou scheuren. Agenten troffen op het Muiderplantsoen de bewuste auto onbeheerd aan. De agenten werden ter plekke door een buurtbewoner aangesproken die een signalement van de bestuurder gaf.

Kort daarop zagen de agenten een Utrechter slingerend over straat lopen die voldeed aan het signalement. De man ontkende in eerste instantie gereden te hebben, maar verklaarde wel dat de auto op zijn naam stond. Agenten hebben de verdachte naar het politiebureau op Paardenveld meegenomen voor een ademanalyse; de Utrechter had een alcoholpromillage van 2,0. De man heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. Daarnaast is de Utrechter ook zijn auto (tijdelijk) kwijtgeraakt omdat het voertuig onverzekerd en niet voorzien van een APK-keuring was.

Klem onder viaduct
Utrecht- Een 39-jarige Rotterdammer is gistermiddag rond kwart over twaalf met zijn camper vast komen te zitten onder het viaduct aan de Marnixlaan. De bestuurder was vergeten dat de camper hoger was dan de toegestane 2.30 meter. Samen met de drie passagiers heeft de Rotterdammer lucht uit de banden laten lopen waardoor de auto weer vrij kwam. Door de aanrijding is de onderzijde van het viaduct licht beschadigd.

Onder invloed
Utrecht - Agenten die vannacht op de Marnixlaan surveilleerden, werden rond twee uur met hoge snelheid gepasseerd door een auto die werd bestuurd door een 20-jarige Utrechter.

Na een korte achtervolging, konden de agenten de Utrechter op de Seinedreef stoppen. Toen de agenten een praatje met de bestuurder maakten, roken zij een sterke alcohollucht. Omdat de Utrechter de blaastest sabotteerde, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Utrechter weigerde op het bureau mee te werken aan de ademanalyse. Na onderzoek bleek hij bovendien een valse naam opgegeven te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man heeft de nodige processen-verbaal gekregen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie