Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Tevredenheid bij Van Kalmthout Racing

Datum nieuwsfeit: 14-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Tevredenheid bij Van Kalmthout Racing

Zandvoort, 14 mei 2000 - Tevreden gezichten bij de coureurs van Van Kalmthout Racing, na afloop van de Internationale Races op Circuit Park Zandvoort, waar de derde wedstrijd voor het Nederlands en Benelux Formule Ford-kampioenschap plaatsvond. Michel Florie was met zijn vierde plaats opnieuw de beste vertegenwoordiger van het team, terwijl Marijn van Kalmthout en Marc Wortelboer als zesde en zevende eindigden. Van Kalmthout werd daarmee tweede in de First Division. Alleen Bas Schothorst moest de strijd vroegtijdig staken.

In de tijdtraining was Bas Schothorst de beste vertegenwoordiger van het team met zijn derde plaats op de startopstelling. "Een goede uitgangspositie voor de race", zo luidde zijn commentaar. Achter hem op de grid stonden Michel Florie op de zesde plaats, Marc Wortelboer op de elfde positie en Marijn van Kalmthout op startplaats nummer veertien. Voor de Hoofddorpse Ford-dealer betekende dat de derde plaats in de First Division.

"Het was een uitstekende wedstrijd. Ik heb gedaan wat ik kon, rustig afgewacht en geen risico's genomen. Zo kwam ik uiteindelijk als vierde over de eindstreep", meldde Michel Florie na afloop van de race. In zijn drie jaar oude auto sloot Marijn van Kalmthout de wedstrijd als zesde algemeen af. In de First Division eindigde hij als tweede. "Eindelijk weer eens op het podium", straalde hij. "Ik had wat last van overstuur, doordat de banden in de slotfase minder werden, maar voor de rest verliep het uitstekend!" Minder tevreden was Bas Schothorst, die evenals tijdens de Paasraces in botsing kwam met zijn opponent Jaap van Lagen. "Ik kon geen kant meer uit. Zo langzamerhand wordt het echt vervelend, zeker omdat ik gewoon snel genoeg ben. Het komt er op deze manier alleen niet uit", zei hij, duidelijk geïrriteerd. Marc Wortelboer was met zijn zevende plaats ook content: "Ik ben weer aan de finish gekomen en heb punten gepakt. Het was een prima wedstrijd", verklaarde de jonge coureur.

De volgende wedstrijd voor het team staat op het programma voor de Pinksterraces, op 12 juni op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag:


1. Patrick Koel, 2. Rubens Carrapatoso, 4. Michel Florie, 6. Marijn van Kalmthout (2e First Division), 7. Marc Wortelboer
Stand:

NK: 1.Koel, 56 2.Kool, 43 3.Florie, 32 4.Wortelboer, 25 12.Schothorst, 15

NK First Division: 1.Van Zuilekom, 51, 2. De Groot, 43 4. Van Kalmthout, 38

Benelux: 1.Koel, 53 2.Kool, 34 3.Florie, 22 8.Schothorst, 12 10.Wortelboer, 10

Benelux First Division: 1.Van Zuilekom, 45 2.De Groot, 40 4.Van Kalmthout, 29

Voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie