Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weer tweede plaats Har Vaessen Racing in Formula Arcobaleno

Datum nieuwsfeit: 14-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Weer tweede plaats voor Har Vaessen Racing

Zandvoort, 14 mei 2000 Tijdens de tweede race in het Formula Arcobaleno kampioenschap was net als tijdens de Paasraces de tweede plaats voor een coureur van het Limburgse Har Vaessen Racing: deze keer was het de 18-jarige Jos Menten uit Haelen die het podium mocht beklimmen. Met nog twee coureurs in de top zes, Niels Bouwhuis (Veenendaal) op de vijfde plaats en Matthijs Bakkum (Beverwijk) daar direct achter, kon teameigenaar Har Vaessen op een geslaagd weekeinde terugkijken.

Jos Menten (Haelen) had op het podium wat moeite met het openen van de traditionele fles champagne, maar dat kon de pret geen moment bederven. Na een buitengewoon leuke en sportieve race kon de 18-jarige Limburger twee prijzen in ontvangst nemen. Naast de beker voor de tweede plaats mocht hij ook nog even een trede hoger gaan staan, om de beker voor de snelste junior in ontvangst te nemen, de prijs voor de snelste coureur die op 1 april jl. nog geen negentien jaar was.

Aanvankelijk leek het er even op dat Menten op de overwinning afstevende. Direct na de start nam hij de kop. Michael Mason wist in de vijfde ronde echter te profiteren van een klein schakelfoutje van Menten, waardoor de jonge Limburger genoegen moest nemen met de tweede plaats. Dat was in elk geval een stuk beter dan de achtste positie in de eerste race, toen hij nota bene van de eerste startpositie vertrok. Ik voelde veel minder druk , zei Menten na de race. Van de teamleiding kreeg ik bovendien toestemming om iets later naar het circuit te komen, waardoor ik me beter kon concentreren.

Achter Menten viel vooral de uitstekende start van Niels Bouwhuis uit Veenendaal op. De eerstejaars coureur manoeuvreerde zijn Arcobaleno direct van de zesde naar de derde plaats, maar maakte in de tweede ronde al een schakelfout waardoor hij weer twee plaatsen in moest leveren. Ik merk echt dat ik gebrek aan ervaring heb , zei Bouwhuis. Vorige keer moest ik heel erg letten op mijn rempunten, deze keer was het het schakelen. Op snelheid kan ik die andere jongens prima bijhouden, ben ik misschien zelfs nog wel iets sneller. Maar dan doe ik weer iets fout en verlies ik meters tegelijk. Dat moet echt beter.

Het andere grote talent van Har Vaessen Racing, Matthijs Bakkum uit Beverwijk, kan als de grootste pechvogel van het team worden bestempeld. Zowel op donderdag, vrijdag als zaterdag kreeg hij te maken met kapotte steekassen, waardoor hij bijna geen meter kon testen en ook al geen kwalificatietijd kon realiseren. Vanaf de achterste rij gestart wist hij zich echter op te werken tot de zesde plaats, een uitstekende prestatie van de Beverwijker. Het was een moeilijke race , bekende hij naderhand. Om steeds maar van groepje naar groepje te rijden en je daar doorheen te werken, kost erg veel energie.

De overige twee rijders van Har Vaessen Racing, Dennis van der Spoel (Hoofddorp) en Har Vaessen (Swalmen) zelf, moesten hun Italiaanse eenzitters voortijdig aan de kant zetten. Beide coureurs hadden enorm veel last van de gladde baan, waardoor hun auto s voortdurend aan de achterkant uitbraken. Van der Spoel werd bij zo n glijpartij geraakt door een tegenstander die hem niet meer kon ontwijken. Deze auto s zijn heel moeilijk te besturen , aldus Van der Spoel na de race. Ik heb met de afstelling voor de wedstrijd een gok genomen, maar die pakte verkeerd uit. Jammer. Har Vaessen keek tevreden terug op het raceweekeinde, ondanks zijn vroegtijdige uitschakeling. Ik denk dat we met het team een uitstekende prestatie hebben geleverd. Tijdens de Paasraces kon de concurrentie nog zeggen dat we hadden geprofiteerd van het natte weer, maar we hebben nu onder normale omstandigheden laten zien dat we het tempo ook aankunnen. Drie rijders in de top zes, dat is toch prima?

Uitslag van de tweede race in de Formula Arcobaleno
* Michael Mason

* Jos Menten

* Vincent Broertjes

* Milko Tas

* Niels Bouwhuis

* Matthijs Bakkum

* Bas Vernimmen

* Dennis van Putten

* Nicky Pastorelli

* Renier Marchal

* Machiel Leenders

* Rogier Jongejans

* Roy van der Weyden

* Linda Terol

* Har Vaessen
Voor meer informatie: Har Vaessen Racing, Ankie Vaessen, tel. 0475-50.71.71

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie