Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 14-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 14-05-2000 Politieberichten van zaterdag 13 mei (13.00 uur) tot en met zondag 14 mei (13.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 10.25 uur werd bij de Ven D aan de Nieuwestad een winkeldiefstal gepleegd. Een vrouw van buitenlandse afkomst werd op heterdaad betrapt bij het wegnemen van cosmetica. Toen zij door een beveiligingsbeambte, een man van 30 jaar, werd betrapt en aangehouden, verzette zij zich hevig. De vrouw wilde niet zeggen wie ze was. Toen zij werd ingesloten, trachtte zij zichzelf te verwonden, doch dit kon worden voorkomen. De vrouw zwijgt en in alle talen. Zij is ingesloten en de vreemdelingendienst zal trachten te achterhalen wie zij is en of zij legaal in Nederland verblijft.

Sneek: aanrijding
Zaterdag omstreeks 11.20 uur vond op de Kerkhoflaan ter hoogte van het bruggetje bij de Korte Vreugde een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. De fietster, een vrouw van 70 jaar uit Sneek, kwam van de Korte Vreugde en verleende geen voorrang een de bestuurder van een personenauto, een man van 46 jaar uit Sneek, die over de Kerkhoflaan deze kruising naderde. De fietster is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en aldaar bleken de verwondingen mee te vallen.(o.a. schaafwonden en een buil op het hoofd).De vrouw kon na behandeling naar huis.

Witmarsum: auto te water
Zaterdag omstreeks 11.25 uur reed een bestuurster van een personenauto over de Easthimmerwei, komende uit de richting Bolsward en gaande in de richting Witmarsum. Op een gegeven moment lette de vrouw, een 25-jarige inwoonster van Bolsward, even niet op en kwam men de wielen in de berm terecht. Door de daar opvolgende stuurcorrectie raakte zij de macht over het stuur kwijt en kwam in de sloot naast de weg tot stilstand. Daar zij de veiligheidsgordel droeg kon zij nagenoeg ongedeerd de auto verlaten. De auto werd totaal vernield.
Sint Annaparochie
Zaterdag omstreeks 13.35 uur vond op de Middelweg Oost net voor het bord bebouwde kom een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een snorfiets. De bestuurster van de snorfiets, een vrouw van 52 jaar uit Sint Annaparochie, reed vanaf het fietspad pardoes de rijbaan op, waarop dat moment een bestelauto reed. De bestuurder van deze bestelauto, een man van 50 jaar uit Beetgumermolen, kon de vrouw op de snorfiets onmogelijk nog ontwijken. De vrouw is zwaar gewond over gebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Oudehaske: diefstal visfuiken
Afgelopen week werden uit het Nannewijd bij Oudehaske drie visfuiken gestolen. De fuiken hebben een lengte van ongeveer 6 meter. De schade bedraagt ongeveer f 500.-. De eigenaar, een man van 46 jaar uit Rohel, heeft aangifte gedaan.

Grou: diefstal kratten
Zaterdag omstreeks 15.15 uur zijn vier jongens aangehouden, die een zestal kratten hadden gestolen bij Heineken aan de Oedsmawei. De jongens, 15, 18, 15 en 15 jaar allen uit Leeuwarden, werden door een patrouille op heterdaad betrapt. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn de jongens weer heengezonden.

Ravenswoud: brand
Zaterdag omstreeks 15.30 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Compagnonsweg. De brand is ontstaan op een slaapkamer aan de zuidzijde van de woning. De brandweer heeft de brand geblust. De slaapkamer is uitgebrand en ook het dak heeft schade geleden. Op het moment van de brand waren de bewoners niet thuis.
Sint Annaparochie: brand schuurtje
Zaterdag omstreeks 15.15 uur brak brand uit in een schuurtje, dat los staat achter een woning aan de Jakkele Weidemastraat. Hoe de brand in het schuurje ontstond, is nog niet duidelijk. De brandweer heeft de zaak geblust, doch kon niet voorkomen dat het gehele schuurtje afbrandde. In het schuurtje lagen een 10-tal asbestplaten, die door de hitte zijn geknapt. De brandweer heeft de buurt rondom het schuurje afgezet en de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen. De eigenaar van het schuurtje is een man van 54 jaar uit Sint Annaparochie.
Dokkum: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 17.50 uur vond op de Torenstraat met het Achterom een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser, een man van 31 jaar uit Dokkum, fietste over de Torenstraat en nam de binnenbocht, om linksaf het Achterom op te fietsen. Op het Achterom reed op dat moment een auto, die bestuurd werd door een 19-jarige inwoner van Dokkum. Deze bestuurder remde nog krachtig doch kon niet voorkomen dat de fietser frontaal tegen hem aanreed. De fietser raakte gewond en is vervoerd naar het ziekenhuis in Dokkum
Dokkum: onder invloed
Zaterdag omstreeks 20.40 uur werd op de Rondweg Noord een bromfietser gecontroleerd. De man, een 38-jarige inwoner van Hantumhuizen, bleek duidelijk te veel te hebben gedronken. De man droeg geen helm en toen hij wilde stoppen kwam hij ten val. Aan het bureau blies de man 1000 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uur.

Grou: mishandeling
Zaterdag omstreeks 21.15 uur vond een mishandeling plaats in een horecagelegenheid aan de Wijde Steeg. Een 40 jarige man uit Grou kwam aldaar binnen en wilde wat eten. Toen dit te lang duurde ging hij te keer tegen het personeel en verliet hij uiteindelijk, zonder gegeten te hebben, de zaak. Na ongeveer 10 minuten kwam de man terug en pakte toen een vrouw, die in de bediening werkzaam was, bij de keel en gaf haar een harde klap tegen het hoofd. De vrouw, een 32-jarige inwoonster uit Grou, kreeg een forse zwelling onder haar oog en heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte die onder invloed verkeerde, had inmiddels de zaak alweer verlaten. Hij werd in zijn woning aangehouden en ingesloten.

Akkrum: kind van verdrinkingsdood gered
Zaterdag omstreeks 18.30 uur kwam er een melding binnen dat op de Suster van de Vegstraat een kind te water zou zijn geraakt. Een vierjarig kind was spelenderwijs in het water gevallen. Een buurman is daarop direct naar de sloot gelopen en zag het kind in het water liggen. Hij, een 38jarige man uit Akkrum, heeft het kind uit de sloot gehaald en direct mond op mond beademing toegepast, ondertussen werd door zijn vrouw via 112 de ambulance gebeld, die zeer snel ter plaatse was. Door het koelbloedig optreden van de man en vrouw kon het leven van het kind worden gered. Bij navraag bij het ziekenhuis in Heerenveen bleek dat het jongetje stabiel is en dat het weer de goede kant opgaat.

Dokkum: beledinging
Zondag omstreeks 01.10 uur meende een 27-jarige inwoner uit Dokkum zijn middelvinger te moeten opsteken naar een passerende patrouille. Dit gebeurde op De Dijk in Dokkum. De jongeman aangehouden ter zake belediging. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer heengezonden.

Hommerts: aanrijding
Zaterdag omstreeks 22.00 uur vond op de Jetltewei een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bromfietser, een jongeman van 18 jaar uit Hommerts reed met zijn bromfiets over de secondaire weg buiten de bebouwde kom in de richting Lemmer. Plotseling sloeg de bromfietsbestuurder af en wilde de hoofdrijbaan van de Jeltewei oversteken, waarop dat moment juist een auto reed, die bestuurd werd door een 22 jarige inwoner van Lemmer. De autobestuurder reed in dezelfde richting als de bromfietser en kon deze niet meer ontwijken. De bromfietsbestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en aldaar is een bloedproef van hem afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend.
Damwoude: onder invloed
Zondag omstreeks 01.15 uur reed op de Voorweg een solexcoureur zonder verlichting. De man reageerde niet op een stopteken. Tenslotte kon hij op de Germsweg worden aangehouden. De man, een 36-jarige inwoner uit Damwoude bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 660ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur.

Goingarijp: doorijden na aanrijding
Zondag omstreeks 00.10 uur kwam er een melding binnen dat op de Kolk gecrost zou worden met en witte personenauto. Onderweg daarna toe kwam de melding dat deze auto nu een bushokje had geramd op de Kleasterdyk onder Goingarijp. De bestuurder was doorgereden na deze aanrijding. In Terherne voor een café werd de auto aangetroffen. De eigenaar van de auto kwam naar buiten en werd hierop aangehouden. De man, een 27-jarige inwoner van Akkrum, verklaarde niet gereden te hebben. De man is aangehouden en ingesloten voor het doorrijden na een aanrijding. De auto van de verdachte had schade aan de voorzijde en deze kwam overeen met de schade die aangetroffen werd bij het bushokje.

Goutum: onder invloed
Zondag omstreeks 02.00 uur werd op de Waldwei onder Goutum een automobilist gecontroleerd. De bestuurder, een man van 27 jaar uit Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 44 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Koudum: aanrijding en drank
Zondag omstreeks 02.55 uur vond op de Tjalke van de Walstraat een aanrijding plaats. De bestuurder van de personenauto, een man van 20 jaar uit Bakhuizen, was onder invloed van drank en door te hard te rijden raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste hij tegen een lantaarnpaal. De man werd meegenomen naar het bureau en aldaar blies hij 615 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: belediging
Zondag omstreeks 02.45 uur werd op het Ruiterskwartier een 30-jarige inwoner uit Sint Jacobiparochie aangehouden ter zake belediging. Toen een patrouille ingreep bij een onenigheid, schreeuwde de man allerlei beledigingen naar de agenten. De man werd hierop aangehouden en ingesloten. Na het opmaken van een proces-verbaal is de man weer heengezonden.

Drachten: inbraak woning
Zaterdag tussen 19.00 en 23.30 uur werd ingebroken in een woning aan het Roggepad. Door verbreking van de achterdeur is men de woning binnengekomen. Uit de woning heeft men een computer weggenomen, alsmede een printer, een scanner, 15 cd'roms , een videorecorder, een intendo-spelcomputer en ongeveer 385 cd's. De eigenaar, een man van 36 jaar uit Drachten, heeft aangifte gedaan.

Oosterbierum: brand woning
Zondagmorgen rondom de klok van 5 uur was de vrouw des huizes, 85 jaar oud, wakker geworden. Zij merkte dat haar nachtlampje het niet meer deed en dat de woning vol rook stond. Zij maakte haar zoon van 43 jaar, die tijdelijk bij haar in woont, wakker en die ontdekte dat in de keuken brand was ontstaan. Met een paar emmers water heeft hij het vuur geblust en het nablussen werd gedaan door de inmiddels gewaarschuwde brandweer. De brand was begonnen bij de koelkast. De oorzaak is niet bekend.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...