Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inloopbijeenkomst 'De Driesprong' in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Inloopbijeenkomst 'De Driesprong',
maandag 15 mei a.s.

Op maandagmiddag 15 mei aanstaande, tussen 16.00 en 18.00 uur, wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd in de hal van het zwembad aan de Juliana van Stolberglaan 1 in Driemanspolder. Het betreft hier een (ver)bouwplan voor het recreatiecentrum 'De Driesprong'. Er is géén vaste agenda. Belangstellenden kunnen tekeningen van het bouwplan bekijken en daar een toelichting op krijgen. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Bouwplan
Het is de bedoeling in het gebouw een aantrekkelijke sauna te vestigen, waarbij het vroegere recreatiegedeelte van het zwembad onderdeel van de sauna wordt. Ten behoeve van de sauna zal het horecagedeelte wat worden uitgebreid, waarvoor een uitbreiding van het gebouw gedacht is achter het 'buitenzwembad' gezien vanaf de Paltelaan. Voorts zal op het dak tussen de zwemhal en de sportzaal een dakterras gemaakt worden voor saunagebruikers. Het instructiebad met kleedkamers blijft gewoon bestaan, het gebruik hiervan zal worden voortgezet op dezelfde wijze als thans het geval is.
Procedure
De geldende bestemming is 'Bijzondere Doeleinden/Horeca'. De uitbreiding van het gebouw past binnen de bouwregels van deze bestemming. De gemeente is echter van plan de exploitatie van de sauna aan de markt over te laten. Omdat betwijfeld wordt of een commerciële exploitatie in de omschrijving van de bestemming past, zijn Burgemeester en Wethouders voornemens om voor dit gebruik vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.
Artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening biedt die mogelijkheid, nu een voorbereidingsbesluit voor dit gebied door de Raad genomen is.

Reacties
Het bouwplan en het verzoek om vrijstelling worden ter inzage gelegd op het Informatiecentrum in de hal van het Stadhuis. In het kader van de artikel 19-procedure kunnen bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders, t.a.v. de afdeling Plannen, Postbus 15,
2700 AA Zoetermeer. Het indienen van bedenkingen kan tijdens de termijn van terinzagelegging. Deze termijn loopt van 15 mei tot en met
29 mei a.s.

Om vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te kunnen verlenen is toestemming van de provincie nodig ("verklaring van geen bezwaar"). Deze verklaring wordt aangevraagd na afweging van de eventuele bedenkingen. Pas wanneer de verklaring van geen bezwaar verleend is, beslissen Burgemeester en Wethouders over het verlenen van de vrijstelling en de bouwvergunning.

Informatie
Wanneer u meer informatie wenst over het bouwplan of over de procedure, kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum in de hal van het stadhuis (balie 26), openingstijden: maandag 11.00 tot
16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag 08.30 tot 16.00 uur en vrijdagavond tussen 18.30 en 20.30 uur. Telefoonnummer (079) 346 8620.Gemeente Zoetermeer © May 2000

Last update: 9 May 2000 (8:21)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie