Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Metaal en Elektro teleurgesteld over reorganisatie Holec

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en Elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Maandag 15 mei 2000

CNV Metaal en elektro zwaar teleurgesteld over reorganisatie bij Holec Laagspanningsystemen

CNV Metaal en elektro is zwaar teleurgesteld over de vandaag aangekondigde reorganisatie bij Holec Laagspanningsystemen in Hengelo waarbij 117 arbeidsplaatsen komen te vervallen. "Hier is duidelijk sprake van een tekort schietend management", stelt vakgroepbestuurder Henk Kolkman.

Holec Laagspanningsystemen specialist in schakelsystemen gaat reorganiseren waarbij met name de export wordt afgebouwd. Daarbij komen 117 van de 205 arbeidsplaatsen te vervallen. De reorganisatie is volgens de directie nodig vanwege de verhevigde internationale concurrentie en de daarmee samenhangende lagere marktprijzen. Mede aanleiding is problemen met het niet goed kunnen sturen van complexe processen en automatiseringsperikelen waarmee het bedrijf zegt te worstelen.Volgens Kolkman zijn de laatst genoemde twee redenen typische voorbeelden van een tekort schietend management. "Bovendien vindt CNV Metaal en elektro dat het management veel te laat en te traag heeft gereageerd op de dalende marktprijzen en de toegenomen concurrentie."De bond is zwaar teleurgesteld omdat enkele weken geleden door het management nog werd gemeld dat naar schatting dertig arbeidsplaatsen zouden komen te vervallen. "Nu blijken het er bijna vier keer zo veel te zijn", stelt Kolkman. "Voor ons is dat onbegrijpelijk." Op donderdag 25 mei zal de bond zijn leden raadplegen.

Nadere inlichtingen:

Henk Kolkman
0529-454545

Peter Rus
030-6348243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie