Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FVO: Cursus over wonen in verschillende provincies

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FVO

Nieuws

Projecten

15 mei 2000

Projecten

Cursus over wonen (in verschillende provincies)

Via de NKGG is aan de vier ouderverenigingen (VOGG, Philadelphia, Dit Koningskind en Helpende Handen) geld toegekend om op een aantal plaatsen een cursus over wonen aan te bieden. Besloten is om dit te doen op twee plaatsen in de drie noordelijke provincies, op twee plaatsen in Noord-Brabant, in Zuid-Holland en Gelderland. Het gaat om dezelfde cursus als in Overijssel. In de drie noordelijke provincies zal het eerste deel van de cursus nog voor de vakantie starten. Op de overige plaatsen wordt meteen na de zomer begonnen.

In Overijssel gaat men met het tweede traject van de cursus verder: 'Wonen zoals je wilt'. Dat voorziet in het begeleiden van ouders en verwanten die hun wensen willen concretiseren. De reacties zijn enthousiast. Er wachten overigens nog 25 mensen om aan een nieuwe cursus deel te nemen.

Project over flexibilisering AWBZ

Rond de mogelijkheden die de flexibilisering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) voor ouders biedt, is een opzet ontwikkeld. Het Centraal Fonds RVVZ, gelieerd aan Zorgverzekeraars Nederland, heeft de aanvraag voor een voorlichtingsplan flexibilisering AWBZ in principe positief beoordeeld. Over nadere voorwaarden wordt nog gesproken.

Project onderwijsintegratie Delft Westland Oostland (DWO)

De Provincie Zuid-Holland heeft geld toegekend om rond het onderwerp onderwijsintegratie een project uit te voeren. Doelstellingen zijn:

het in beeld brengen van kansen en valkuilen met betrekking onderwijsintegratie binnen de regio DWO;

zorg dragen voor ontmoeting en informatie naar ouders en scholen;

opzetten van een netwerk van ouders met ervaring met onderwijsintegratie;

aanbevelingen doen ter verbetering van het toeleidingstraject en inbedding hiervan in de voorzieningenstructuur van DWO. Het project begint met een inventarisatie van ontwikkelingen en het schetsen van de concrete situatie in de regio. Vervolgens zullen ontmoetingsbijeenkomsten met ouders georganiseerd worden, zowel binnen regulier als speciaal onderwijs. Met vertegenwoordigers van scholen zullen werkbijeenkomsten worden gehouden. Aan het einde van dit jaar wordt het project afgesloten met aanbevelingen.

Reageren
Ander onderwerp

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie