Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EO wordt Internetprovider

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht World OnlineEO wordt Internetprovider: FilterNet samenwerking met World Online

De EO start op 15 mei 2000 als Internetprovider. Onder de naam FilterNet brengt de omroep een geschoonde toegang tot het Internet. De filtering en het bieden van content is voor de EO strategisch van groot belang en wordt daarom door de provider zelf gedaan. World Online levert de technische faciliteiten voor FilterNet. Door actieve filtering wil de EO het Internet voor 99% zuiveren van ongewenste sites op het gebied van porno, geweld en godslastering.

EO-directeur Andries Knevel is erg content met de start van FilterNet: "Recente ontwikkelingen in het medialandschap en fusies van grote partijen op het gebied van nieuwe media onderstrepen het belang van providerschap in combinatie met het bieden van content. Middels FilterNet heeft de EO de mogelijkheid content op een verantwoorde en slagvaardige manier aan te bieden."

Filtering
In de testfase is al ervaring opgedaan met het filteren. De twee stappen in het filter leveren de gewenste kwaliteit. In de eerste stap filtert de software het meeste weg. De tweede stap wordt gevormd door de gebruikers, die actief worden betrokken bij de filtering. De gebruiker ziet welke sites worden weggefilterd. Als men van mening is dat dit ten onrechte gebeurt kan dit aan FilterNet worden gemeld. Ook sites die het filter eventueel ten onrechte passeren kunnen worden doorgegeven. Hierdoor wordt continue gewerkt aan verfijning van het filter.

Abonnementen
Met ingang van 1 mei is de FilterNet-portal online: www.filternet.nl. Vanaf maandag 3 april kunnen mensen zich al aanmelden als abonnee middels de website of via het gratis informatienummer (0800)0231528. Er is de keuze uit twee abonnementsvormen: normal use en heavy use. Het abonnement voor normal use biedt een snellere toegang tot Internet dan een gratis abonnement. Het heavy use-abonnement krijgt een nog snellere toegang. Beide abonnementen geven recht op tien gratis email-adressen. De normal user betaalt 99 gulden per jaar en de heavy user 199 gulden.

"We zijn erg trots op dit samenwerkingsverband met de Evangelische Omroep. Filternet ligt in het verlengde van onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met internet. Door middel van individuele gebruikersinstellingen krijgen Filternet-abonnees de mogelijkheid om over internet te surfen zonder geconfronteerd te worden met ongewenste internetpagina's. Hiermee is het een ideaal alternatief voor ouders, scholen en bedrijven", aldus Arnoud van Onna, General Manager World Online Nederland.

World Online International heeft haar hoofdzetel in Nederland. Sinds 29 februari 2000 heeft het bedrijf 1,5 miljoen individuele gebruikers en 34.000 zakelijke clienten (in deze cijfers zijn de 400,000 gebruikers van het Telinco netwerk niet opgenomen). World Online biedt toegang tot het Internet en een rijke schakering aan Internet vormgeving en dienstverlening in 15 landen. De belangrijkste aandeelhouders van World Online zijn de in Zwitserland gevestigde Sandoz Family Foundation, Intel en Reggeborgh Beheer. Het bedrijf heeft strategische overeenkomsten met onder meer Shell, Netscape, Bouygues, Microsoft, Sun, Bertelsmann, Reuters, Oracle en Vodacom (de Zuid-Afrikaanse zustermaatschappij van Vodafone). Sinds 17 maart 2000 heeft het bedrijf een notering aan de Officiële Markt van de Effectenbeurs van Amsterdam Exchanges.Gepubliceerd: 28/3/2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie