Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Fan-Ambassade EURO 2000 in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven


Persbericht: 26 april 2000, no.30

Uitgebreide dienstverlening voetbalsupporters

Fan-Ambassade EURO 2000 op Stratumseind

Op 15 mei 2000 opent staatssecretaris Margo Vliegenthart de Eindhovense Fan-Ambassade voor voetbalsupporters van EURO 2000. Het oude pand van 'Sell it' aan het Stratumseind wordt de komende weken omgetoverd tot een centrum waar voetbalfans terecht kunnen voor informatie, hulp of voor het ontmoeten van andere voetbalfans.

Goede informatievoorziening en een optimale dienstverlening aan voetbalsupporters is van wezenlijk belang om EURO 2000 uit te laten groeien tot een groot voetbalfeest. In het kader hiervan zijn alle Nederlandse en Belgische speelsteden verantwoordelijk voor het inrichten van een Fan-Ambassade. Deze ambassades hebben een multifunctioneel karakter: het is een in- en uitlooppunt voor supporters, een punt waar ze de laatste nieuwtjes kunnen vernemen, een herkenbaar verzamel- of trefpunt en een punt waar activiteiten voor supporters worden georganiseerd. Verder worden voetbalfans met vragen of problemen op weg geholpen en biedt de ambassade opvang bij eventuele crisissituaties.

Fancoördinatoren
De Fan-Ambassade wordt bemand door een vast team van medewerkers uit de speelstad. Dit team wordt voor, tijdens en na wedstrijden uitgebreid met fancoördinatoren uit de spelende landen. Zij zullen vanuit de fanorganisaties de supporters uit het eigen land begeleiden. Ook treden zij op als intermediair voor fans uit hun land die op een of andere manier in de problemen zijn gekomen.

Centrale locatie
De Eindhovense Fan-Ambassade wordt gehuisvest in het oude pand van 'Sell it' op het Stratumseind 13, centraal in het uitgaansgebied tegenover de Stadskerk St. Cathrien. Het pand met een oppervlakte van circa 1.000 m², wordt uitgerust met een ontvangstbalie, kasten voor brochures en flyers, werkplekken voor de fancoördinatoren, een voetbalvitrine, een EHBO-ruimte en een ontvangstruimte voor (ontheemde) supporters.

Feestelijke opening
Op 15 mei a.s. zal staatssecretaris Margo Vliegenthart de Eindhovense Fan-Ambassade ceremonieel openen. Vervolgens zal de ambassade in de periode van 9 juni t/m 20 juni werkelijk haar deuren openstellen voor voetbalfans. Op wedstrijddagen in Eindhoven (12, 15 en 19 juni) is de ambassade geopend van 10.00 tot 01.00 uur en op de overige dagen van 11.00 tot 23.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie