Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste Internetspreekuur gezondsite.nl: Verstandig zonnen

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Kankerbestrijding


Thema Internetspreekuur 15/5

Zonnen met verstand

De laatste aflevering van Internetspreekuur op www.gezondsite.nl

Amsterdam/Hilversum - 10-05-2000

Verstandig zonnen', is het thema van de negende en tevens laatste aflevering van het wekelijkse AVRO-KWF Internetspreekuur van maandag 15 mei. Het spreekuur vindt plaats op www.gezondsite.nl tussen 16.00 en 17.00 uur. Iedereen met vragen over zonnen, kan aan het Internetspreekuur deelnemen. Via het forum op de site kunnen vooraf al vragen worden gesteld. De weekgasten zijn dr. Wilma Bergman - huidarts van het Leids Universitair Medisch Centrum en dr. ir. Ronald T.H. van Welie - verbonden aan de Nederlandse Cosmetica Vereniging.

Natuurlijk moet iedereen genieten van het mooie weer en van de zon. Maar tevéél zon is niet goed. Deelnemers aan het spreekuur kunnen bij de gasten terecht met vragen als: Hoe weet ik welk type huid ik heb? Welke anti-zonnebrandcrème is voor mij het meest geschikt? Wat is ultraviolette straling? Op welke tijden kan ik beter uit de zon blijven? Wat zijn de risico's van teveel zon? Hoe bescherm ik me daar tegen? Een duidelijk antwoord op zulke vragen kunnen huidkanker en andere mogelijke problemen met de zon voorkomen. Vragen hierover kunnen worden voorgelegd aan de heer Van Welie.

De kans op huidkanker vergroot naarmate men meer in de zon komt of zich te weinig tegen de zon beschermt. Huidkanker is goed te behandelen, maar de eenmaal beschadigde huid is extra gevoelig voor de zon en kans op nóg eens huidkanker neemt daardoor toe. Patiënten die voor huidkanker behandeld zijn, moeten met grote regelmaat terugkomen voor controles. Sommige vormen van huidkanker, zoals melanoom en moedervlekkanker, kunnen ook goed genezen, maar vroege ontdekking is hierbij van levensbelang. Vragen over hoe deze soorten huidkanker te ontdekken zijn, kunnen tijdens het spreekuur worden gesteld aan de huidarts.

Het spreekuur is een gezamenlijk initiatief van AVRO en Nederlandse Kankerbestrijding/ Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en is een Internetprogramma in beeld, tekst en geluid dat los staat van radio of televisie. Nu steeds meer mensen een Internetaansluiting hebben, wil het KWF ervaring opdoen met deze manier van voorlichting. Belangrijk voordeel is, dat mensen rechtstreeks vragen kunnen voorleggen aan deskundigen en aan andere deelnemers, en ook de vragen van anderen kunnen volgen. Vaak geven die een gevoel van herkenning. Voor de AVRO zijn de spreekuren een nieuwe vorm van communicatie naast gids, radio en tv. Elke maandagmiddag komt een ander onderwerp aan bod. Op 15 mei is voorlopig het laatste spreekuur gepland.

Om aan het spreekuur deel te kunnen nemen, dient men vantevoren via de site, gratis de RealPlayer te downloaden. Op dit moment al kunnen via de site vragen naar het panel worden toegezonden.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie