Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Rode Kruis en R'dam werken samen voor Turkije

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Nederlandse Rode Kruis en gemeente Rotterdam werken samen voor Turkije

Maandag 15 mei om 12.00 uur bekrachtigen de algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis, de heer J. Post en burgemeester I.W. Opstelten de samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlandse Rode Kruis en de Gemeente Rotterdam.

Deze overeenkomst houdt in dat het Nederlandse Rode Kruis, naast de hoeveelheid hulpgoederen die naar Turkije zijn gezonden en het ondersteuningsfonds i.s.m. de Turkse gemeenschap in Nederland, 1 miljoen gulden beschikbaar stelt voor de bouw van de Rotterdamse school in Gölcük. Daarnaast zal het Rode Kruis zitting nemen in begeleidingscommissie die de Rotterdamse school gaat realiseren.

De Gemeente Rotterdam heeft eerder, in samenspraak met de Rotterdamse scholen voor de bouw van deze school een miljoen gulden beschikbaar gesteld. Daarnaast is en wordt door particuliere acties geld ingezameld voor de inrichting van de school.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Rotterdamse stadhuis, kamer 105, onder meer in aanwezigheid van 21 leerlingen en 3 begeleiders van de r.k. basisschool Oskar Romero. Het leeuwendeel van deze leerlingen loopt op vrijdag 12 mei mee in de door de school georganiseerde sponsorloop, waarvan een groot deel van de opbrengst ook bestemd is voor de inrichting van de school.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie