Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rabo securities stelt inschrijving aandelen DSB Groep open

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rabobank Nederland

Start op maandag 15 mei:
RABO SECURITIES STELT INSCHRIJVING OP AANDELEN DSB GROEP OPEN
12 mei 2000

Rabo Securities maakt bekend dat op maandag 15 mei de inschrijving op aandelen DSB Groep NV wordt opengesteld voor particuliere en institutionele beleggers. Het prospectus kan via Rabo Securities worden aangevraagd. De inschrijving gebeurt volgens het bookbuilding systeem en sluit naar verwachting op 25 mei 2000 om 15:00 uur Nederlandse tijd. De prijs per aandeel zal liggen tussen 17,75 euro en
22,25 euro. Particuliere beleggers kunnen uitsluitend bestens inschrijven. De definitieve prijs zal na sluiting van de inschrijving worden vastgesteld en naar verwachting op 26 mei worden bekendgemaakt. Voor die dag is ook de eerste notering voorzien. Betaling en levering van de aandelen wordt verwacht op 31 mei 2000. Rabo Securities treedt op als global coordinator. Merrill Lynch International is daarnaast joint lead manager en joint bookrunner van de beursintroductie.
DSB Groep NV geeft 7.500.000 nieuwe gewone aandelen uit. Daarnaast zullen 5.543.478 gewone aandelen ter herplaatsing worden aangeboden door Dirk Scheringa, oprichter en grootaandeelhouder van DSB Groep, middels zijn persoonlijke holding. Tevens heeft de verkopende aandeelhouder aan Rabo Securities en Merrill Lynch International een optie verleend tot het kopen van additionele aandelen ("greenshoe") tot een maximum van 1.956.522 bestaande aandelen. Deze optie kan worden uitgeoefend tot 30 dagen na de betalingsdatum.

Voor alle uitstaande en uit te geven aandelen DSB Groep NV is notering aangevraagd aan de Officiële Markt van de door Amsterdam Exchanges N.V. gehouden effectenbeurs. Na de beursgang behoudt de heer Scheringa, middels zijn persoonlijke holding, minimaal 67% van de aandelen in de onderneming.

Profiel DSB Groep

DSB Groep is een multimedia-specialist in doorlopende kredieten en hypotheken in Nederland. De groep richt zich als sterke marketinggedreven speler met flexibele en aantrekkelijke leven-, spaar- en beleggingsproducten op de consument. De activiteiten van DSB Groep vinden hun oorsprong in het in 1975 door Dirk Scheringa opgerichte Buro Frisia. De huidige activiteiten hebben zowel betrekking op bemiddeling voor externe partijen als het in eigen beheer ontwikkelen en houden van een uitgebreid productenpakket. DSB Groep opereert met nationaal en regionaal bekende merken, zoals Frisia Financiering, Crefinass Topkrediet en Postkrediet. Het vestingennet omvat momenteel 17 kantoren. De groep heeft 12 eigen Voorschotbanken die voor haar activiteiten de financiering verzorgen. DSB Groep behoort tot de marktleiders op het gebied van consumptief krediet in Nederland. Over 1999 behaalde de DSB Groep een nettowinst van 34,4 miljoen euro. De bedrijfsopbrengsten stegen in 1999 tot 135,3 miljoen euro. Het uitstaand consumptief krediet groeide dat jaar met 44% tot
1,7 miljard euro. Op basis van de gecreëerde uitgangspositie, de marktontwikkelingen en de gekozen strategie verwacht de Groep voor
2000 een sterke stijging van de nettowinst. Op middellange termijn streeft de Groep naar een jaarlijkse groei van de winst per aandeel van 15-20%.

Rabobankorganisatie Rabobank Nederland Externe Communicatie Telefoon (030) 216 2822/216 2460 Telefax (030) 216
1916

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie