Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grottes de Nichet: een creatie van de natuur

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Toeristische Persinfo Champagne-Ardenne

Grottes de Nichet: een creatie van de natuur

De Grotten van Nichet in Formelennes, gelegen in de glooiende Ardense Maasvallei bij Givet, zijn een bezienswaardige creatie van de natuur. In de verschillende ruimtes is niet alleen een groot aantal bijzondere natuurlijke vormen te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de 'waterval' in de Salle du clair de lune. Er zijn ook beenderen en prehistorische vondsten te zien.

De grotten reiken tot een diepte van circa vijftig meter. Verdeeld over drie niveaus liggen twintig ruimtes die door gangen met elkaar zijn verbonden. Bij de ontdekking van de grotten van Nichet zijn menselijke en dierlijke beenderen en voorwerpen gevonden. De objecten zijn niet exact te dateren, maar duiden er in ieder geval op dat de grotten in de prehistorie als schuil- en woonplaats hebben gefungeerd.

Het idee om de grotten van Nichet voor bezoekers open te stellen dateert uit 1869. Sinds dat jaar is er in fases gewerkt aan de inrichting en toegankelijkheid van de ruimtes. Inmiddels hebben veel ruimtes een thema en een eigen accent, allemaal vanuit hun natuurlijke vormen. De Salle du Théâtre lijkt bijvoorbeeld op een toneel met coulissen. De grotten van Nichet zijn geopend van april tot en met september.

Voor meer informatie over de Grottes de Nichet: Mairie de Fromelennes, telefoon vanuit Nederland 00 33 3 24 42 00 14.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie