Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

3Com en BroadJump samen in end-to-end oplossing breedband

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

3Com en BroadJump werken samen aan
end-to-end oplossing voor breedbanddiensten

Plannen voor integratie van BroadJump-software met CMTS van 3Com voor verbeterde dienstverlening

Maarssen / Brussel, 15 mei 2000 - 3Com en BroadJump hebben plannen aangekondigd voor integratie van hun technologieën om de dienstverlening aan kabelmodem-abonnees te verbeteren en de mogelijkheden voor breedbanddiensten uit te breiden. De Virtual Truck- en Service Mediator-software van BroadJump zal door 3Com worden ingebouwd in haar Total Control 1000 Cable Modem Termination System (CMTS).

De gecombineerde oplossing van 3Com en BroadJump, pionier in softwareoplossingen voor intelligent gebruik van breedbanddiensten, biedt kabeloperators onder andere de volgende voordelen: geen installatietechnicus vereist - de abonnee kan alles zelf installeren; ideale omgeving voor ondersteuning en beheer van abonneeverbindingen; unieke gelegenheid om diensten van verschillende Internet providers aan te bieden in een open omgeving.

Met de BroadJump Virtual Truck-software in een 3Com CMX-kabelmodem kunnen nieuwe abonnees met een werkbalk-interface via laag 3 contact leggen met de kabelaansluiting aan de kant van de provider (hoofdeind). Vervolgens wordt informatie uitgewisseld door het controleplatform van BroadJump (Service Mediator) en CMTS van 3Com, om de installatie van het abonneemodem te voltooien. Deze installatie biedt grote voordelen voor de abonnee, die niet hoeft te wachten tot een monteur thuis het modem komt aansluiten, en voor de service provider, die geen monteur hoeft langs te sturen.


3Com en BroadJump zijn voornemens hun oplossing uit te breiden door serviceselectie en bandbreedtetoewijzing aan het hoofdeind van de kabel mogelijk te maken. Deze functionaliteit berust bij laag 1 en 2 van de 3Com CommWorks-netwerkarchitectuur voor service providers. De kabelmodems van de abonnees communiceren op laag 2 van de CommWorks-architectuur (de laag voor besturing en beheer) waar BroadJump Service Mediator de sessieprofielen en activiteitenlogboeken van abonnees opslaat. Op basis van deze unieke abonneegegevens kan Service Mediator de juiste beleidsinformatie via laag 1 doorsturen naar de 3Com CMTS (waar de mediaverwerking plaatsvindt). CMTS aggregeert het gegevensverkeer op laag 1 en maakt handig gebruik van de real-time besturing van de BroadJump-technologie voor toewijzing van de bandbreedte die voor specifieke diensten of toepassingen vereist is.
Dankzij de 3Com/BroadJump-oplossing kunnen service providers hun gelaagde services effectiever beheren, wat uiteindelijk leidt tot levering van service met toegevoegde waarde in een open omgeving. Deze ontwikkeling is in volle gang en stelt kabelexploitanten in staat meer inkomsten te genereren door meer data over de kabel te sturen, zodat levering van content via meerdere ISP's mogelijk wordt.

De CMTS-oplossingen van 3Com zijn gebaseerd op het geavanceerde Total Control 1000 multiservice-toegangsplatform. De 3Com CMTS-architectuur is schaalbaar en flexibel, waardoor kabeloperators hun systeem met de toenemende vraag kunnen laten meegroeien en minder grote kapitaalsinvesteringen vooraf hoeven doen. Alle 3Com CMTS-producten voldoen aan de DOCSIS-standaard en zijn getest op samenwerking met DOCSIS-gecertificeerde producten van andere leveranciers.

Over BroadJump
BroadJump, Inc. (www.broadjump.com) maakt software die leveranciers van breedbandcommunicatie aan consumenten - via kabel, DSL en draadloos - in staat stelt modeminstallaties te stroomlijnen, de verbindingen te beheren en nieuwe services te leveren. Met de BroadJump-omgeving voor servicebeheer kunnen providers applicaties, content en waardevolle nieuwe services op een intelligente manier inzetten. BroadJump, in november 1998 opgericht door gerenommeerde specialisten in de breedband- en software-industrie, heeft haar hoofdkantoor in Austin, Texas.
Over 3Com
Met meer dan 300 miljoen gebruikers biedt 3Com meer mensen en organisaties toegang tot informatie en elkaar dan enige andere netwerkleverancier, op ongeëvenaard eenvoudige en betrouwbare wijze. De innovatieve oplossingen van 3Com geven invulling aan de netwerkbehoeften van een brede groep gebruikers, van consumenten, kleine en middelgrote bedrijfslocaties tot en met aanbieders van netwerkdiensten. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.
Perscontact
Hinke de Koning Communicatie
Telefoonnummer: +31 (0)187 470 233
E-mail: (pers@dekoningcom.nl)

Hinke de Koning Communicatie
Postbus 210

3240 AE Middelharnis
Tel. +31 (0) 187 470233
Fax. +31 (0) 187 470230
www.dekoningcom.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie