Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van maandag
16:17 maandag 15 mei 2000

Martin Panman
0651611628

Barger compascuum
Dodelijk ongeval

Vanmorgen tegen 10.45 uur gebeurde er een dodelijk ongeval op de Verlengde Oosterdiep OZ in Barger compascuum. Een bestuurster van een motorrijder reed achter een personenauto en wilde deze inhalen. Echter op dat moment sloeg de auto linksaf. De motorrijdster kon hem niet meer ontwijken en raakte de auto in de linkerflank. Tengevolge van dit ongeval overleed de motorrijdster ter plaatse. Het betreft de 40 jarige H. Drenth uit Emmer compascuum. Een tweede motorrijder zag wel dat de auto af wilde slaan en stopte achter de auto. Het trieste van het ongeval is, dat de auto werd bestuurd door de 65 jarige inwoner van Emmer compascuum. De bestuurder was de schoonvader van de motorrijdster. De andere motorrijder was zijn zoon.

Emmen
Communiefeest met lawaai overlast

Vannacht is nogal wat lawaai overlast veroorzaakt vanuit de tuin van een woning aan de Varenkamp. De bewoner had toestemming van de gemeente om het communiefeestje te mogen houden. Echter in de vergunning stond, dat het geluid niet een bepaald aantal decibels te boven mocht gaan. De politie was al twee maal ter plaatse geweest met het verzoek het wat rustiger aan te doen. Ook uit geluidsmetingen bleek, dat er veel te veel lawaai geproduceerd werd. Toen dit niet hielp is met een tiental politiemensen, waaronder hondengeleiders opgetreden. Vier personen van respectievelijk 66, 32, 52 en 38 jaar, zijn aangehouden en ingesloten. De 66 jarige man is s nachts heen gezonden. De anderen zijn in de loop van zondag vrijgelaten.

Norg
Ongeval met motorrijder

Vanmorgen tegen 9.00 uur gebeurde er een ongeval op het Westeind in Norg. Een 36 jarige bestuurder van een motor schrok van een fietser die voor een zebrapad stond te wachten. Deze maakte namelijk een kleine voorwaartse beweging. De motorrijder remde, slipte en kwam te vallen. Met zijn gezicht kwam hij hard tegen het wegdek. Met een ambulance is het slachtoffer naar een huisarts gebracht.

Beilen
Inbraak

In het zwembad de Peppel in Beilen is opnieuw ingebroken. Bij het buitenbad verschaften de inbrekers zich de toegang door de deur van het kantoor te forceren, evenals de deur naar de machinekamer en de kiosk. Toegang tot het binnenbad werd verkregen door een aluminium schuifdeur open te trappen. Eenmaal binnen werd van alles overhoop gehaald, doorzocht en geforceerd (tussendeur naar kluisruimte, koffieautomaat). Het is de inbrekers echter niet gelukt de kluis te forceren. Samengevat valt te zeggen dat er veel schade is, maar dat er op het eerste gezicht weinig is weggenomen.

Meppel
Inbraak

Afgelopen weekeinde is ingebroken in een vrachtwagen die op het terrein van de Meppeler betoncentrale stond. De inbreker sloeg een ruitje in en ontvreemde een radio-cassetterecorder van het merk Blaupunkt uit de vrachtauto. Er zijn geen aanwijzingen, er wordt aangifte opgemaakt.

Hooghalen
Jammed

Vanmorgen werd met de lasergun een snelheidscontrole gehouden op A28 ter hoogte van Hooghalen. Op het moment dat een auto gelaserd werd, gaf de lasergun op de display Jammed aan. Dit betekent dat de autobestuurder apparatuur had laten inbouwen waarmee de snelheidscontrole niet kon worden uitgevoerd. In Spier kon de automobilist worden aangehouden. Hij verklaarde dat hij een lasershield had laten inbouwen. Omdat de bestuurder hiermee de politie in haar werkzaamheden belet, levert dat een strafbaar feit op. De lasershield is inbeslaggenomen en de 53 jarige bestuurder uit Groningen krijgt een proces-verbaal.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie