Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proeflancering website Favoriet.nl

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Haarlem/Hilversum - 15 mei 2000

Proeflancering Favoriet.nl
Nederlands Internetaanbod verrijkt met een unieke website
Een week na aankondiging van Veronica Digitaal BV en IDG Communications is de proeflancering van Favoriet.nl een feit. Uit de duizenden aanmeldingen is een kopgroep filiaalhouders geselecteerd die bewezen heeft snel te kunnen schakelen in dit unieke project. De proef, die ongeveer een maand zal duren, wordt gebruikt om het product te perfectioneren.

Het doel van Favoriet.nl is dat het gebruik van internet met behulp van deze site voor iedereen makkelijker en vooral leuker wordt. De rijke verzameling webpagina's over zeer breed uiteenlopende onderwerpen staan daar borg voor. Via elk van deze pagina's kan het Orakel van Favoriet.nl in gewone mensentaal worden geraadpleegd en nodigt daarmee ongewone vragen uit. De kolom "Ieders favoriet" is een extra inspiratiebron voor tijdverdrijf. Deze verzameling bestaat uit de top 10 van de meest populaire (meest geklikte) verwijzingen. Een overzicht dat de actualiteit uitstekend weergeeft.

Favoriet.nl beoogt voor al haar pagina's een hoogwaardig redactioneel niveau door breed uiteenlopend aanbod van informatie zoals weblinks. Een centrale eindredactie zal zorgdragen voor zeer regelmatige kwaliteitscontrole van de content op de site. In de nabije toekomst zullen nieuwsberichten, discussieplatforms en extra zoekmogelijkheden de beleving van het internet makkelijker en leuker maken.

De site vindt haar oorsprong in een nieuw opgerichte BV waarin de betrokken filiaalhouders een grote rol spelen. De eerste 250 filiaalhouders krijgen gezamenlijk een aandeel van 25% in de BV en de filiaalhouders die later instappen in dit project maken gebruik van een zeer interessante optieregeling. In totaal komt 50% van de onderneming in handen van de filiaalhouders.

Veronica Digitaal is zeer ingenomen met de overeenkomst en de bijhorende constructie.
Directeur Joppe van der Reijden van Veronica Digitaal: "We zijn er van overtuigd dat een dergelijk model gaat werken. Zeker nu we een aantal intensieve en enthousiaste gesprekken hebben gevoerd met de filiaalhouders. Verder ben ik zeer blij met het feit dat Veronica en IDG samen met de filiaalhouders zo snel hebben kunnen handelen. Er is in korte tijd iets heel moois tot stand gekomen...."

Paul Molenaar, Algemeen Directeur IDG Communications Nederland, spreekt van een ideale situatie: "Het concept biedt vele mogelijkheden en die zullen in de toekomst alleen nog maar groter worden. Twee grote spelers op het Nederlandse Internet die elkaar perfect aanvullen met de ongekende mogelijkheden van de filiaalhouders is het perfecte uitgangspunt om favoriet.nl tot een succes te maken."

Voor meer informatie:
Nick van Leeuwen, Content & Technology Manager IDG.nl. Telefoon: 023-5461111 of e-mail: (nvanleeuwen@idg.nl) of
Chi Lueng Chiu, marketing manager Veronica Digitaal. Telefoon: 035-6785252 of e-mail: (c.l.chiu@veronica.nl).

IDG Communications Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ICT-branche. Naast verschillende folio-uitgaven is het bedrijf via dochter IDG.nl uitgever van populaire Nederlandse websites als WebWereld en Vindex. Informatie over het bedrijf en de meer dan 225 World Wide Web sites van IDG-vestigingen is beschikbaar op: www.idgcorporate.com. Meer informatie over IDG Communications Nederland is te vinden op www.idg.nl/media.

Veronica Digitaal is een communicatiebedrijf gespecialiseerd in Digitale Infotainment. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de sites van het Veronica Netwerk, veronica.nl. Het grootste digitale infotainment platform in Nederland.
www.idg.nl/http://www.idg.nl/http://www.veronica.nl/http://www.veroni ca.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie