Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra mogelijkheid examen voor leerlingen in Enschede

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 16-05-2000 Home

Persbericht
Nummer: 56

Extra mogelijkheid examen leerlingen Enschede

Leerlingen in Enschede die komende weken niet in staat zijn geheel of gedeeltelijk het centraal schriftelijk examen te doen, krijgen de mogelijkheid in een extra periode het examen te maken. Deze extra periode is van 5 juni tot en met 9 juni. Minister Hermans en staatssecretaris Adelmund hebben dit besluit genomen, nadat de scholen in Enschede de inspectie hebben laten weten dat tientallen leerlingen niet in staat zijn het examen te maken

Door deze extra examenperiode kunnen de leerlingen hun eventuele herexamen nog voor de zomervakantie in het reguliere tweede tijdvak (eind juni) maken. Leerlingen die ervoor kiezen deze week examen te doen, kunnen bij een te groot verschil tussen het resultaat van het schoolonderzoek en het centraal schriftelijk, het examen alsnog in de extra examenweek overdoen. De beslissing hierover wordt door de school genomen. Dit geldt ook voor leerlingen die in de loop van de huidige examenperiode in de problemen komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie