Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gamma Holding verkoopt Duitse interieuractiviteiten

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GAMMA HOLDING N.V.

Gamma Holding verkoopt haar Duitse interieuractiviteiten
Gamma Holding N.V. heeft de in Einbeck (Duitsland) gevestigde tapijtfabriek Globus-Teppich-Fabrik Walter Poser GmbH ('Globus') verkocht door middel van een management buy out.

De verkoop vindt plaats in het kader van de eerder door Gamma Holding aangekondigde desinvestering van de sector Interieurproducten. Deze sector is in afwachting van de desinvestering in de jaarrekening 1999 reeds gedeconsolideerd.

Globus droeg de afgelopen jaren niet bij aan de winst. De omzet van Globus bedroeg in 1999 ca. DM 30 mln.

De Raad van Bestuur van Gamma Holding en het management van Globus vertrouwen er op dat door getroffen maatregelen de continuïteit van Globus is gewaarborgd. Er werken bij Globus thans ca. 150 werknemers.

De verkoop van Globus draagt positief bij aan het resultaat van Gamma Holding over 2000.
De ontwikkelingen in de eerste 4 maanden van dit jaar bevestigen de door de Raad van Bestuur eerder gedane uitspraak dat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een verdere stijging van de netto winst en de winst per aandeel wordt verwacht.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 15 mei 2000

Profiel Gamma Holding

Gamma Holding is specialist op het gebied van ontwikkeling, productie en marketing van hoogwaardige producten in de sectoren Gamma Technology, Gamma Industrial Textiles en Gamma Exotic Fabrics.

Gamma Technology richt zich op de toelevering van kwalitatief hoogwaardige producten voor technische toepassingen in de industrie. Gamma Industrial Textiles is werkzaam op het terrein van stoffen voor industriële afnemers. Gamma Exotic Fabrics produceert hoogwaardige bedrukte exotische stoffen voor het top- en middensegment van de West-Afrikaanse markt.
Productie en distributie zijn wereldwijd gespreid over 84 werkmaatschappijen in 33 landen. Gamma Holding behaalde in 1999 in deze sectoren, met circa 8.200 werknemers, een omzet van Euro 867 miljoen. Behalve in voornoemde sectoren is Gamma Holding actief op het gebied van interieurproducten. Deze activiteiten met circa 1.300 werknemers en een omzet van
Euro 167 miljoen, worden gedesinvesteerd. Het aandeel Gamma Holding is genoteerd aan de Amsterdam Exchanges


15 mei 00 09:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie