Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hongerend Noord-Ethiopië slachtoffer van onlusten

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland


Hongerend Noord-Ethiopië slachtoffer van onlusten

Na twee seizoenen van aanhoudende droogte, kwam de regen ook dit seizoen te laat om de oogst in Noord-Oost Ethiopië te redden. Dit heeft geleid tot ernstige voedseltekorten in de regio. Hoewel de Verenigde Naties nog niet van een hongersnood willen spreken, dreigen ruim acht miljoen mensen het slachtoffer te worden van het voedseltekort. De Ethiopische overheid heeft een dringend appèl gedaan op de internationale gemeenschap, maar grootschalige hulp blijft tot nu toe uit.

Foster Parents Plan / PLAN International, actief in het noordelijk gelegen Lalibela, is begonnen met een uitgebreid voedselhulpprogramma, maar ondervindt daarbij hinder van de gevechten die aan de vooravond van de verkiezingen in en rond de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba zijn uitgebroken. De Ethiopische luchtvaartmaatschappij heeft in reactie op de gewelddadigheden alle vluchten naar het noorden opgeschort en ook de voedseltransporten vanuit de hoofdstad zijn door de overheid aan banden gelegd. PLAN International heeft inmiddels een ontheffing aangevraagd voor de voedseltransporten.

De onlusten in Addis Abeba volgden op een bezoek van een VN-delegatie, die bemiddelt in het slepende conflict tussen Eritrea en Ethiopië. Een VN-woordvoerder liet in een communiqué weten dat sancties zullen volgen als beide landen geen einde maken aan de oorlog. Uit protest tegen het standpunt van de VN gingen duizenden woedende mensen de straat op en bestormden de ambassades van de Verenigde Staten en Engeland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie