Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming Kamerheer in de Provincie Gelderland

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


15/05/00 Benoeming prof.dr. C.M. Karssen tot Kamerheer in de Provincie Gelderland

Bij Koninklijk Besluit van 15 mei 2000 is professor dr. C.M. Karssen per dezelfde datum benoemd tot Kamerheer in de provincie Gelderland.

De heer Karssen werd op 4 juli 1937 te Bodegraven geboren. Hij studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht waar hij in 1970 promoveerde. Van 1960 tot en met 1969 was hij werkzaam aan de Rijksuniversiteit Utrecht en sindsdien is hij verbonden aan de Wageningen Universiteit.

Hij werd in 1984 benoemd tot hoogleraar in het vakgebied van de plantenfysiologie. In 1993 volgde zijn benoeming tot rector magnificus, een positie die de heer Karssen zal bekleden tot 1 september 2000. Sinds september 1997 is hij tevens lid van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Research Centrum, een integratie van de Wageningen Universiteit en de instituten voor landbouwkundig onderzoek.

De heer Karssen bekleedde verschillende nationale en internationale bestuurlijke functies op zijn vakgebied. In maatschappelijke zin was hij actief binnen het studenten pastoraat, vervulde hij functies binnen de Centrale van hogere en middelbare functionarissen bij de overheid en was hij voorzitter van het Nederlands Instituut voor Biologen. In zijn huidige functie is hij nauw betrokken bij de verdere internationalisering van Wageningen UR. In dat kader is hij voorzitter van het consortium van Europese landbouwuniversiteiten en faculteiten.

De heer Karssen is gehuwd en heeft twee kinderen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie