Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding strandverbod voor honden in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Uitbreiding strandverbod voor honden

Burgemeester en Wethouders hebben besloten het strandverbod voor honden te laten gelden van 15 mei tot en met 30 september. Dit betekent dat honden in deze periode niet op het strand mogen komen, uitgezonderd twee gebieden. In voorgaande jaren mochten honden in de maanden juni, juli en augustus niet op het strand komen. Met de uitbreiding loopt het strandverbod voor honden praktisch gelijk op met het strandseizoen. Dit schept meer duidelijkheid, zowel voor hondenbezitters als niet-hondenbezitters.

Om hondenbezitters de mogelijkheid te geven ook in de zomer met de hond op het strand te komen, blijven de beide uitzonderingsgebieden gehandhaafd. In deze gebieden mogen honden het hele jaar loslopen. Beide gebieden worden met borden aangegeven. Het ene gebied ligt op het Zuiderstrand tussen de strandafgangen bij de Fuutlaan en de Kwartellaan. Het andere gebied ligt op het Noorderstrand nabij het Zwarte Pad. In de periode van 15 mei tot en met 30 september geldt in deze uitzonderingsgebieden wel een opruimplicht. Buiten deze periode mogen honden overal op het Noorderstrand en het Zuiderstrand loslopen. Hondenpoep hoeft dan niet te worden opgeruimd.

De in Den Haag geregistreerde hondenbezitters worden binnenkort schriftelijk geïnformeerd over de uitbreiding van het strandverbod. Borden bij de strandafgangen geven aan waar honden wel en niet mogen komen en in welke periode.

Op 4 februari 2000 is de evaluatie van het hondenbeleid besproken in een gecombineerde vergadering van de commissies Leefbaarheid, Milieu en Scheveningen (LMS) en Algemene Bestuurlijke en Politie- en Brandweeraangelegenheden (ABPB). Een ruime meerderheid van de leden van de beide commissies sprak zich uit vóór de in de evaluatie voorgestelde uitbreiding van het strandverbod voor honden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie