Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oversluitingen veroorzaken record hypotheekomzet

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Oversluitingen veroorzaken record hypotheekomzet

Vorig jaar werden 717 000 nieuwe hypotheken ingeschreven. Vergeleken met 1998 is dit een toename van maar liefst 15%. Er was een bedrag mee gemoeid van 261 miljard gulden.

Onder de opgenomen hypotheken waren 670 000 woninghypotheken. Nog nooit zijn er in één jaar zoveel woninghypotheken verstrekt.

Er zijn vorig jaar vooral meer hypotheken overgesloten en tweede hypotheken opgenomen. Dat zorgde voor het grootste deel van de groei van de hypotheekomzet.

In de tweede helft van 1999 is de hypotheekrente gestegen. Als gevolg daarvan nam het aantal oversluitingen en tweede hypotheken af. In het vierde kwartaal is daardoor het aantal nieuwe hypotheken met 7% gedaald. Dat was de eerste daling sinds lange tijd.

Op vrijdag 19 mei verschijnt een persbericht van het CBS over nieuw ingeschreven woninghypotheken in het eerste kwartaal van dit jaar.

Ingeschreven nieuwe hypotheken

Wim den Dulk

Bron: CBS, Financiële Maandstatistiek

Voor meer informatie: (wdlk@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2000 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 15 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie