Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EMC benoemt Simac tot eerst Value Added Reseller Nederland

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuws- en Persberichten
Laatste nieuws: EMC benoemt Simac tot eerste Value Added Reseller in Nederland
(persbericht van EMC)

Nieuwegein, 15 mei 2000

EMC heeft Simac benoemd tot Nederlands eerste EMC Value Added Reseller (VAR). In het kader van deze strategische overeenkomst zal Simac de complete EMC-lijn van oplossingen en producten leveren, inclusief consultancy diensten. Specialisten van Simac zullen gecertificeerd worden door EMC en de medewerkers zullen tevens deelnemen aan pre-sales en technische trainingen.

Simac is een organisatie die een zeer goede reputatie geniet in de markt en reeds beschikt over de kennis en ervaring die nodig zijn om de oplossingen van EMC te kunnen leveren en implementeren. Ze kunnen onze gezamenlijke klanten meer bieden dan alleen opslagoplossingen, zegt Barry van Dong, Channel Manager bij EMC Nederland. Grootschalige, geïntegreerde informatie-infrastructuren vereisen een goed doordachte aanpak, ontworpen en uitgevoerd door mensen met de juiste expertise. Simac is een systeemintegrator met diepgaande kennis van deze markt en met ervaren IT-specialisten die de oplossingen en systemen van EMC optimaal kunnen ondersteunen.

Volgens Dick van Veltum, Sales Consultant van Simac, is EMC als marktleider op het gebied van opslagoplossingen voor heterogene omgevingen precies de partner die Simac zoekt om te kunnen voorzien in de groeiende opslagbehoeften van enterprise-klanten. Van Veltum: Grote organisaties hebben te maken met sterke groei van de hoeveelheid gegevens. Daarbij ontstaan steeds meer heterogene omgevingen en neemt de behoefte aan gecentraliseerde opslagoplossingen toe. EMC beschikt over de technologie, de kennis en de producten die dergelijke bedrijfskritische oplossingen vereisen, met schaalbare, multi-platform opslagsystemen die gesteund worden door krachtige software-oplossingen. Klanten willen het liefst totaaloplossingen en Simac is als systeemintegrator in staat om dit soort complete, geïntegreerde oplossingen te leveren. Aangezien wij tevens de exclusieve distributeur zijn voor een aantal producten van derden voor EMC-systemen, is onze product-portefeuille op het gebied van enterprise-oplagsystemen compleet.

Simac
Simac ontwikkelt hoogwaardige technologische en functionele ICT-oplossingen ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen van haar klanten. Deze oplossingen moeten een duidelijke bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat van de klant. De markt bepaalt dus welke oplossingen Simac biedt. Op dit moment concentreert zich dit op e-business- en ICT-beheeroplossingen. Simac richt zich op het ontsluiten en transporteren van informatie in de e-businesswereld. Simac implementeert en beheert oplossingen in de vorm van intelligente netwerken, midrange- en storagesystemen en softwareoplossingen voor het bouwen van Internet- en e-businessoplossingen. Simac is in 1971 opgericht en telt ruim 1.600 medewerkers. Het bedrijf is genoteerd aan de AEX en heeft in boekjaar 1999 een omzet behaald van fl. 660 miljoen.

EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is naast IBM de grootste producent van intelligente disk storage systemen voor opslag en opvragen van informatie. Het aanbod bestaat op dit moment uit de Symmetrix-serie voor mainframes van IBM, Bull, Siemens en Unisys en open systemen. Daarnaast levert EMC belangrijke softwareoplossingen voor data sharing, netwerk file services, remote mirroring en enterprise storage en back-up. EMC staat genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC behaalde over het boekjaar 1999 een omzet van $6,72 miljard en een winst van $1,18 miljard. Informatie over EMC en haar producten is beschikbaar op het World Wide Web op EMC.
Voor meer informatie:

* EMC Computer Systems (Benelux) B.V., tel: 030 600 92 00, contactpersoon: Karin Klerk of

* Monogram Communication Strategies (MCS) BV, tel : 023 562 82 08, contactpersoon: Berith Selling of Robert W. de Moll.Oudere persberichten zijn te vinden in het Nieuwsarchief.

www.simac.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie