Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CliËntenbeleid in Limburgse jeugdzorg op de rails

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

CLIËNTENBELEID IN LIMBURGSE JEUGDZORG OP DE RAILS

Gezamenlijke brochure wijst de weg

CLIËNTENBELEID IN LIMBURGSE JEUGDZORG OP DE RAILS

Recent is een brochure verschenen over het cliëntenbeleid in de Limburgse jeugdzorg. In deze brochure staat onder meer informatie over de commissie zorgvragers in de Jeugdzorg, de cliëntenraden, het experiment cliëntenvertrouwenspersoon en de klachtenprocedure. Kortom, allerlei zaken die al zijn gerealiseerd en die te maken hebben met cliëntenbeleid in de Limburgse jeugdzorg. De brochure is een gezamenlijke uitgave van de provincie Limburg, de Provinciale Commissie Zorgvragers in de Jeugdzorg en de Stichting Jeugdwelzijnszorg Limburg.

De informatie is op de eerste plaats bedoeld voor jongeren en ouders van kinderen die op een of andere manier van jeugdzorg gebruik maken. De samenstellers willen met deze brochure vooral aandacht vragen voor de kansen die het cliëntenbeleid biedt aan kinderen, jongeren en hun ouders die te maken hebben met de jeugdzorg. De initiatiefnemers willen deze groep laten weten waar ze terecht kunnen met hun verschillende vragen, wensen of problemen. Bovendien nodigt de brochure nadrukkelijk uit om daadwerkelijk gebruik te maken van de bestaande faciliteiten. Tegelijkertijd wordt beoogd om op deze manier ook de medewerkers van de instellingen voor jeugdzorg en andere, bij de jeugdzorg betrokken personen, te informeren over het belang van een goed cliëntenbeleid. De brochure wordt breed verspreid onder de doelgroep en is tevens verkrijgbaar bij de Provinciale Commissie Zorgvragers in de Jeugdzorg en alle Limburgse jeugdzorginstellingen. Bovendien is de brochure verkrijgbaar bij de Provincie Limburg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie