Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Maandag 15 mei 2000, 15.00 uur

Vrouw ernstig gewond na beroving
Utrecht - Een 46-jarige Utrechtse vrouw is zaterdagavond beroofd van haar tas en daarbij ernstig gewond geraakt.

Het slachtoffer liep omstreeks middernacht met haar echtgenoot op de Amsterdamsestraatweg. Zij waren lopend op weg naar huis. Ter hoogte van de Harpstraat werd zij plotseling van achteren vastgegrepen. Toen zij zich omdraaide kreeg zij onmiddellijk twee harde stompen in haar gezicht. Als gevolg hiervan kwam zij te vallen en raakte korte tijd bewusteloos. Haar echtgenoot was getuige dat de overvaller er met de tas van zijn vrouw van door ging.

De vrouw is met een ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat zij twee voortanden was kwijtgeraakt en haar neus was gebroken.

Het team Robuust is dringend op zoek naar getuigen van deze stuitende tasjesroof. Zij kunnen zich telefonisch melden op nr. 030 - 239 7111.

Maandag 15 mei 2000, 09.30 uur

Politie regio Utrecht stuurde motorrijders naar Enschede Utrecht - De politie regio Utrecht zijn hun collega's van Enschede het afgelopen weekend te hulp geschoten met het sturen van in totaal twintig motorrijders.

Zondagochtendvroeg vertrokken de eerste tien motorrijders naar Enschede en werden ingezet bij de begeleiding van allerhande transsporten en overige verkeersafwikkeling. 's Middags om drie uur werden zij afgelost door tien andere motorrijders die tot laat in de avond de politie in Enschede hebben geassisteerd. Bovendien zijn twee technische rechercheurs toegevoegd aan het Rampen Indentificatie Team (RIT).

Vanochtend om twaalf uur vertrekt een M.E.-peleton naar Enschede die zal worden ingezet voor toezicht in en afzetting van het rampgebied.

Voetganger mishandeld
Utrecht - Zondagochtend is een 28-jarige Utrechter op de Amsterdamsestraatweg door twee mannen zonder enige aanleiding mishandeld.

Het slachtoffer liep omstreeks half zeven ter hoogte van het spoorwegviaduct. Hij was op weg naar zijn woning. Hij werd tegengehouden door twee mannen die tegen hem begonnen te duwen. Vervolgens kreeg hij stompen en werd hij met een hard voorwerp op het hoofd geslagen. Hierna verdwenen de daders.

In het ziekenhuis werd een barst in zijn schedel vastgesteld en twee zwaar gekneusde ribben. De daders zijn in de leeftijd van 20 à 25 jaar.
De politie is dringend op zoen naar getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen zich melden bij de recherche van het politiedistrict Utrecht-Noord op telefoonnummer: 030 - 239 7111.
Gewapende overval op videotheek
Utrecht - Zaterdagavond is een gewapende overval gepleegd op het personeel van een videotheek aan de Roelantdreef.
Omstreeks negen uur stapte een gemaskerde man de zaak binnen. Hij bedreigde de aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Met een onbekend geldbedrag vluchtte hij de videotheek uit en stapte achterop een gereedstaande zwarte scooter. In de winkel waren bovendien meerdere klanten aanwezig. Niemand raakte gewond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie