Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincies bezorgd over geld agrarisch natuurbeheer

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Provincies bezorgd over geld agrarisch natuurbeheer

De gezamenlijke provincies, verenigd in het Interprovinciaal Overleg (IPO) hebben in een brief aan de Staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij aandacht gevraagd voor de budgetten, gekoppeld aan de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer.

De zorg van het IPO richt zich in eerste instantie vooral op het ontbreken van een verlengingsmogelijkheid van bestaande beheersovereenkomsten die dit jaar eindigen. Dit komt omdat het budget van LNV tekortschiet.

Agrarisch natuurbeheer en beheer van natuur in natuurgebieden is altijd gericht geweest op continuïteit. Iets dat in vijftien jaar is opgebouwd kan zonder goed beheer in één jaar teniet worden gedaan. Nu bestaande overeenkomsten blijkbaar niet kunnen worden omgezet is het gevaar daarvoor levensgroot aanwezig.
Hier komt nog bij dat veel bedrijven hun bedrijfsvoering op de subsidie hebben afgestemd en daardoor voor een deel van de subsidie afhankelijk zijn. Tenslotte zal zonder redelijke vergoeding het draagvlak voor natuurbeheer snel verdwenen zijn.
Een tweede punt waar het IPO zorgen over heeft is het te kleine budget voor nieuwe aanvragen. Veel milieucoöperaties hebben inmiddels, na stimulering van het ministerie van LNV, plannen gemaakt. Van de uitvoering van deze plannen lijkt nu weinig terecht te kunnen komen.

Datum: 15 mei 2000
Nummer: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie