Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spectaculaire onroerend goed transactie in Washington

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DOORN EN ASSOCIATES

Spectaculaire Onroerend Goed transactie in Washington
Een groep Nederlandse beleggers verkoopt hun belang in de Warner Building, in Washington DC USA

Washington DC, 15 mei 2000.

De Warner Building, gelegen aan Pennsylvania Avenue 1299 NW, is verworven door een partnership waarvan deel uitmaken de The Kaempfer Company, een lokale 'downtown' ontwikkelaar, en DIV Deutsche Immoblilienfonds Verwaltungsgesellschaft für Grundbesitzanlagen mbH, het onroerend goed fonds van Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale ('Helaba').
Real Estate Capital Partners in New York vertegenwoordigde Helaba en zal gaan optreden als asset manager voor de investeerders. De benodigde financiering voor deze transactie is verstrekt door Helaba.
De president van de Kaempfer Company, Mitchell N. Schear, verklaarde zeer verheugd te zijn dat de Warner Building een belangrijk deel van hun portfolio zal blijven vormen.
Hij sprak zijn vertrouwen uit in de toekomst van 'downtown' DC en de toenemende bedrijvigheid in de hoofdstad.
Het project was eigendom van Warner Theatre Associates Limited Partnership dat eind jaren 80 startte met de renovatie en herontwikkeling van het historische 40.000 square foot grote Warner Theatre met aangrenzend een nieuw 'Classs A' kantorencomplex met bijbehorende winkelruimten van 560.000 square foot.
De verkopers zijn 20 Nederlandse institutionele beleggers die hun belang hebben gebundeld in een US 'Real Estate Investment Trust'. Het management is in handen van Van Doorn & Associates b.v. te Zeist, in Washington DC vertegenwoordigd door Concord Partners.

Drs Iric A. van Doorn ligt de transactie als volgt toe: 'Na de positieve ontwikkelingen gedurende de afgelopen jaren zijn we van mening dat het juiste moment is aangebroken om te verkopen. Met name na de succesvolle herfinanciering en herstructurering van de Warner Building in 1996, heeft het project zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke stabiele investering voor langere termijn. De Nederlandse investeerders hadden al eerder besloten om directe onroerend goed belangen in de USA, zo mogelijk, af te bouwen en waren van mening dat nu het moment was gekomen om tot verkoop over te gaan.
De Warner Building wordt gezien als een zeer vooraanstaand onroerend goed complex in downtown Washington en de verkoop van de Warner Building is een van de grootste transacties van een downtown project in de afgelopen 10 jaar. Deze transactie bevestigt de kracht van de downtown Washington DC onroerend goed markt, die voor kwaliteitsprojecten momenteel gekenmerkt wordt door hoge huren in samenhang met weinig leegstand. Door het relatief geringe bouwvolume dat de eerstkomende jaren wordt gerealiseerd, zal de onroerend goed markt zich naar verwachting verder versterken.' De Warner Building
Ontworpen door James Ingo Freed van het internationaal bekende architectenbureau Pei, Cobb, Freed & Partners beschikt de Warner over een spectaculaire façade toegevoegd aan de historische gevel van het theater. Kantoorverdiepingen variëren in grootte van 30.000 tot 50.000 square foot met uitzicht op 'Pennsylvania Avenue', het 'Freedom Plaza' en haar monumenten. Sedert de opening in 1992 is de Warner Building
100% verhuurd aan o.a. enkele van Washington's meest prestigieuze advocatenkantoren zoals Howrey Simon Arnold & White, Baker & Botts, Paul Hastings en Janofsky & Walker. Daarnaast is de Warner Building eveneens het plaatselijke hoofdkantoor van General Electric. Onderdeel van de herontwikkeling was, naast realisatie van de nieuwe kantoor- en winkelruimten, de complete herinrichting en het in oude glorie herstellen van het theater. Het vergrote podium en de verbetering van de overige faciliteiten heeft het theater in staat gesteld producties van wereldklasse binnen te halen en vele sterren te ontvangen waaronder Frank Sinatra, Liza Minelli, Tony Bennett en Mikhail Baryshnikov.
Het Warner Theatre is het enige gebouw in particulier bezit waarvan zowel het exterieur als het interieur onder monumentenzorg valt. Erkenning van de Warner Building is bevestigd door diverse awards van verschillende organisaties op gebied van design en historisch belang. In 1993 is de Warner Building door de DC Preservation Leage uitverkoren tot 'Preservation Leage Project' van dat jaar.
De Kaempfer Company
De Kaempfer Company kent een lange geschiedenis in relatie tot de Warner Building, zowel als oorspronkelijke koper, ontwikkelaar, beheerder en general partner in de nieuwe combinatie. J.W. Kaempfer startte de onderneming in 1977 met als activiteiten onroerend goed ontwikkeling en management en als adviseur. Het bedrijf staat nu bekend als een getalenteerde groep professionals die zich specialiseert in alle aspecten van de commerciële onroerend goed ontwikkeling. De doelstelling is om op een esthetisch verantwoorde manier projecten te realiseren en hiermee bij te dragen aan de leefbaarheid binnen de stadsgemeenschap. Inmiddels realiseerden zij in Washington DC meer dan 4 mln square foot commercieel onroerend goed, samen met vele architectenbureaus van wereldformaat zoals: I.M.Pei, Harry Cobb and James Freed, Cesar Pelli, Don Hisaka, David Childs en Sir Richard Rogers uit Engeland.

DIV

DIV Deutsche Immoblilienfonds Verwaltungsgesellschaft für Grundbesitzanlagen mbH is het onroerend goed fonds van Helaba. DIV's strategie is gericht op de verwerving van 1e klas onroerend goed op vooraanstaande locaties in Europa en in de Verenigde Staten. De verwerving van de Warner Building is het tweede project van DIV in de USA.

Helaba
De duitse bank Helaba verschafte de financiering voor de verwerving van de Warner Building en is de moedermaatschappij van DIV. Helaba is in 1953 opgericht onder de naam 'Hessische Landesbank'. Het hoofdkantoor staat in Frankfurt met vestigingen in Londen en in New York.
De bank opereert vanuit zes divisies bestaande uit: Real Estate, Financing, Asset Management, Treasury and Sales, Transactions Business and Service en Specialized Business.

Van Doorn & Associates b.v.
Onder leiding van de eigenaar van de vennootschap Drs Iric A. van Doorn is de verkoop van de Warner Building namens de Nederlandse institutionele beleggers gerealiseerd.
Gedurende de periode 1995-1999 was de heer van Doorn belast met de leiding van de Noro Group of Companies en de herstructurering en afwikkeling van de Noro onroerend goed fondsen. De onderneming is actief op het gebied van ontwikkelingsprojecten, financieringen, management van onroerend goed en advieswerkzaamheden in Frankrijk, de Verenigde staten van Amerika en in Nederland. De onderneming heeft zich in de VS geassocieerd met Concord Partners, een in Washington DC gevestigde ontwikkelaar en adviseur op het gebied van onroerend goed.

Real Estate Capital Partners ('RECP')
RECP, opgericht in 1989, is gevestigd in New York en trad op als adviseur van de Duitse investeerders.
Sinds haar oprichting is RECP betrokken geweest bij investeringen in Amerikaanse onroerend goed projecten met een waarde van meer dan $2 mrd. De investeringen betroffen zowel appartementen als retail- en kantorencomplexen. De strategie is gericht op onroerend goed van hoge kwaliteit met stabiele rendementen op langere termein. RECP en Kaempfer zijn tevens partners in het project Pennsylvania Avenue 2099 dat momenteel in ontwikkeling is met een verwachte oplevering in januari 2001. Het ontwerp van dit project is van Harry Cobb van Pei, Cobb, Freed & Partners.

Voor nadere informatie over de verkoop van de Warner Building kunt u contact opnemen met:
Drs Iric A. van Doorn
Van Doorn & Associates
't Rond 7 , 3701 HS Zeist
P.O.Box 270, 3700 AG Zeist
+31(0)30 693 76 90 telephone
+31(0)30 693 76 99 fax
(vandoorn@vdassociates.nl)

Mitchell N. Schear
The Kaempfer Company

00-1-202-778 62 56

(mschear@kaempfer.com)


19 mei 00 09:34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...