Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese Unie bezorgd over verscherping conflict Sri Lanka

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Raad van de Europese Unie

Sri Lanka : Increasing intensity of the conflict Press Release: Brussels (15-05-2000) - Press: 150 - Nr: 8390/00


Brussel, 15 mei 2000 8390/00 (Presse 150) P 63/00

(OR. en)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie betreffende Sri Lanka

1. De Europese Unie is ernstig bezorgd over de verscherping van het conflict in Sri Lanka en de ernstige weerslag daarvan op het land, zijn bevolking en zijn economie.

2. De EU roept beide partijen in dit tragische, aanslepende conflict op om de vijandelijkheden te staken en onderhandelingen aan te vatten om een vreedzame oplossing voor het conflict te vinden.

3. De EU wijst beide parijen op hun verantwoordelijkheid om de veiligheid van de burgerbevolking in de conflictzones en in het bijzonder op het schiereiland Jaffna te garanderen

4. De EU sluit zich aan bij de oproep van de secretaris-generaal van de VN aan de beide partijen om de Noorse regering bij te staan in haar inspanningen om via onderhandelingen tot een regeling van het conflict te komen.

5. De EU betreurt de beperkingen van de openbare vrijheden en de persvrijheid in het kader van de noodmaatregelen van de Srilankaanse regering en roept de regering op, deze beperkingen zo spoedig mogelijk op te heffen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de eveneens geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede IJsland en Liechtenstein, EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie