Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brand in een woning te Breda

Datum nieuwsfeit: 15-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Brand in een woning te Breda

Datum: 15/5/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vanmorgen is omstreeks 09.24 uur brand ontstaan in een woning aan de Ernst Casimirstraat te Breda. De brandweer was de brand snel meester. De eerste verdieping van het pand is uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Vanmorgen kreeg de brandweer rond 09.24 uur de melding dat er brand zou zijn in een woning aan de Ernst Casimirstraat in het Centrum van Breda. Ter plaatse bleek op de eerste verdieping van het pand brand te woeden. De bewoners, een echtpaar, die ten tijde van de brand TV zaten te kijken, verlieten de woning op eigen gelegenheid. De brand werd door de bewoonster ontdekt toen zij via de trap naar de eerste verdieping wilde lopen en vlammen zag.

De brandweer bestreed de brand met acht brandweerlieden met een autoladder-wagen en een tankauto/spuitwagen. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand aan de voorzijde op de eerste verdieping uitslaand. De brandweer was de brand snel meester. Uit voorzorg is een buurman verzocht zijn woning te verlaten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er wordt gedacht aan kortsluiting in audioapparatuur of een storing van de geiser. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant zal een nader onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Een medewerker van Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te ondersteunen en te adviseren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie