Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fotoclub Focoss exposeert in bibliotheek in Oss

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

21 april 2000

Fotoclub FOCOSS exposeert in Bibliotheek Oss

"Het kind in de Buitenschoolse Opvang" Vanaf 16 mei is er in de Bibliotheek Oss een expositie te zien van de fotoclub FOCOSS. Leden van deze club maakten foto's in het kader van de tweejaarlijkse fotowedstrijd de Martien Coppens Prijs. FOCOSS koos daarbij als thema "Het kind in de Buitenschoolse opvang". Met deze expositie wordt ook de samenwerking tussen verschillende instellingen meer gestalte gegeven en gestimuleerd. Op 16 mei, om 20.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend door Dhr. M. Nelissen, directeur Openbare Bibliotheek en Muzelinck te Oss. De expositie is tot en met 24 juni, tijdens de openingsuren van de bibliotheek, te bekijken.

FOCOSS Fotoclub FOCOSS is een vereniging die zich ten doel heeft gesteld fotografie in al haar facetten te beoefenen, in een niet competitieve sfeer. Op clubavonden wordt aandacht besteed aan allerlei vormen van fotografie. Zo organiseert FOCOSS elke maand een doe-avond', waarbij leden zelf aan de slag kunnen, worden er sprekers uitgenodigd om hun werk dan wel specialisatie te tonen en worden er jaarlijks thema's of onderwerpen gekozen die dan door het jaar heen gefotografeerd worden. Dit zijn nog maar enkele vormen van activiteiten van de fotoclub. Een van de activiteiten dit jaar is deelname aan de Martien Coppens prijs. De Martien Coppens Prijs wordt georganiseerd door de Stichting Dialecten Festival Lieshout i.s.m. het Centrum voor Amateurkunst (CVA) in Noord-Brabant en de Stichting Beeldende Amateurkunst (SBA).

in de burries'

In deze derde editie van de Martien Coppens Prijs staat het thema in de burries' centraal. In het algemeen Nederlands betekent deze Brabantse uitdrukking zo veel als aan de slag'. De werkwijze is dat groepen van ten minste drie fotografen in een reeks van acht foto's op documentarie wijze uitdrukking geven aan het thema. Dit alles in de geest van de doelstelling achter de Martien Coppens Prijs, waarin alles draait om het stimuleren van betrokken amateurfotografie' als bijdrage aan de visuele geschiedschrijving. De vijf beste inzendingen worden geëxposeerd in Lieshout en gaan ook op tournee. Op 11 juni vindt in Lieshout de prijsuitreiking plaats. Fotoclub FOCOSS koos, binnen het thema in de burries', het kind in de buitenschoolse opvang' als uitgangspunt voor de wedstrijd. De laatste jaren worden in Oss locaties geopend voor buitenschoolse opvang (BSO) en Buitenschoolse activiteiten (BSA). De stichting t Buitenschoolse Net beheert deze twee activiteiten. Het huidige rijksoverheidbeleid is erop gericht de capaciteiten van de BSO fors uit te breiden. Zo ook in Oss. Op dit moment bestaan er drie lokaties en zijn er nog drie lokaties in oprichting. De stichting biedt -tegen betaling- opvang aan groepen kinderen in de basisschoolleeftijd en biedt tevens activiteiten aan ten behoeve van de vrije tijdsbesteding van deze deelnemende kinderen. De Buitenschools opvang timmert zogezegd aardig aan de weg en is in de burry'. FOCOSS volgde deze ontwikkeling en kon met het thema "kind in de buitenschoolse opvang" zelf weer aan de slag'. Een kind is ook voortdurend in beweging en FOCOSS vond deze wedstrijd een mooie gelegenheid om de acties van het kind in de BSO' vast te leggen voor een stukje geschiedschrijving in Oss.


Noot aan de redactie Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Yvonne Jacobs / PR en bibliothecaris bibliotheek oss, tel. 0412 - 622618 Dhr. van Wijk / secretaris FOCOSS, tel. 625594

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie