Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden Noord- en Midden-Zeeland

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland


Wegwerkzaamheden Noord- en Midden-Zeeland

Komende week wordt gewerkt aan twee fietspaden: een op Walcheren en een op Noord-Beveland.
Op Walcheren gaat het om het fietpad langs de N288 van Middelburg naar Westkapelle. Over een lengte van zo'n 1,5 kilometer ter hoogte van de Westkapelse kreek wordt het pad opgeknapt en van een nieuwe asfaltdeklaag voorzien, waarna de markering met wegenverf wordt aangebracht. Het fietsverkeer wordt van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 mei langs de westkant van de kreek geleid, want het fietspad kan tijdens het werk niet worden bereden.
In dezelfde periode wordt op Noord-Beveland het fietspad langs de N255 tussen Kamperland en de Banjaard onder handen genomen. Ook hier worden slechte plekken opgeknapt en wordt het geheel opnieuw geasfalteerd en gemarkeerd. In totaal gaat het om 2,5 kilometer. Tijdens het werk zijn er twee omleidingsroutes: via de Baashuisweg, Polderseweg en Jacobadijk vice versa en via de Krommeweg, Molenweg, Brededijk, Polderweg en Jacobadijk v.v.

In de week van 5 juni worden de op- en afritten van de hoofdrijbaan in de kruising van de N255 met de weg Kortgene-Colijnsplaat onderhouden en van een nieuwe asfaltdeklaag voorzien. Het werk moet in die week zijn beslag krijgen. Het verkeer wordt via borden omgeleid. Later in de maand, van 19 juni tot en met 2 juli, worden de op- en afritten van de N255 en de N256, ter hoogte van het viaduct bij Kats, opgeknapt. Ook een deel van de hoofdrijbaan valt onder het werk. Gezien de drukte op de doorgaande weg Goes-Zierikzee wordt het werk aan de op- en afritten zoveel mogelijk in de nachtelijke uren uitgevoerd. Niettemin moet het verkeer worden omgeleid. Van 5 juni tot en met 13 juni wordt gewerkt aan de parallelweg langs de N673 bij Yerseke. Na onderhoudswerk, waarbij onder andere de doorgroeistenen langs de weg opnieuw moeten worden geplaatst, wordt de weg geasfalteerd. Tijdens het werk wordt de weg in gedeelten afgesloten. Het verkeer - zowel gemotoriseerd als langzaam - wordt omgeleid via de Olzendepolder.
Het fietspad langs de N671 - Kapelle/Wemeldinge - is van vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 16 juni niet beschikbaar wegens onderhoudswerk en het opnieuw asfalteren en aanbrengen van wegmarkering. Het fietsverkeer wordt omgeleid.
Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er enige verschuiving in de data optreden.

10 mei 2000, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 36/2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie