Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flexwerkers dreigen zonder pensioenregeling te komen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABU

Flexwerkers dreigen zonder pensioenregeling te komen(15-5-2000)

De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) heeft de Tweede Kamer en de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag per brandbrief laten weten met grote zorg de voortgang te volgen van het wetsvoorstel 'Wijziging pensioen- en spaarfondsenwet en enige andere wetten'. De voorgestelde wijzigingen rond premiedifferentiatie impliceren dat flexwerkers met korte, kleine en wisselende dienstverbanden te duur worden voor een pensioenregeling. Daarmee plaatst de Kamer meer dan honderdduizend flexwerkers buiten spel. De ABU pleit er dan ook voor de beschikbare premieregeling en de vrijwillige uitkering buiten het voorschrift te houden tot gelijke ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie