Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wicksell Prize voor Groninger economen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen


Wicksell Prize voor Groninger economen

De economen Philipp Maier and Erik Leertouwer van de Rijksuniversiteit Groningen hebben de Wicksell Prize gewonnen voor hun rapport Who creates political business cycles? (Should central banks be blamed?) De prijs is uitgereikt op de jaarlijkse conferentie van de European Public Choice Society, die van 26 tot 30 april is gehouden te Siena, Italië.

Het rapport van Maier en Leertouwer bespreekt de invloed van centrale banken op de fiscale en monetaire politiek in veertien landen. Het is bekend dat veel regeringen vlak voor de verkiezingen de economie trachten te stimuleren om herverkiezing te bewerkstelligen. Maar de Groninger economen concluderen dat de centrale banken van de onderzochte landen daar geen hand in hebben. Maier en Leertouwer hebben geen verband gevonden tussen de loop van de zittingstermijn van de regering en de rentepolitiek van de centrale banken.

De Wicksell Prize wordt toegekend aan de schrijver(s) van het beste artikel dat op de conferentie is gepresenteerd. De auteur moet daarbij jonger zijn dan 30 jaar. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 1000 euro.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie: P. Maier, telefoon (050)363 45 35, of E. Leertouwer, telefoon (050)363 70 75

Het artikel kan worden gedownload van
www.eco.rug.nl/medewerk/maier/download/EJPE.pdf
Agenda

Tentoonstelling

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie