Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams minister: 222 miljoen voor sociale woningen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER JOHAN SAUWENS

VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN,

AMBTENARENZAKEN EN SPORT

16 mei 2000

Vlaams minister Johan Sauwens investeert 222 miljoen in sociale woningen en appartementen

Johan Sauwens, Vlaams minister bevoegd voor Huisvesting, heeft de aanbestedingsdossiers goedgekeurd voor de bouw van 85 sociale woningen en huurappartementen. Verder zullen 65 sociale woningen en huurappartementen gerenoveerd worden. In totaal kent de Vlaamse regering voor meer dan 222 miljoen subsidies toe aan volgende projecten :


- 78 miljoen voor een grondige renovatie van 60 sociale huurappartementen te Antwerpen, Haantjeslei - fase 3. De initatiefnemer voor dit sociaal woonproject is de sociale huisvestingsmaatschappij cv De Goede Woning te Antwerpen.

- 58 miljoen voor de nieuwbouw van 32 sociale huurappartementen te Gent, Kempstraat -
Virginiastraat. De initiatiefnemer voor dit sociaal woonproject is de sociale huisvestingsmaatschappij cv Volkshaard te Gent.

- 57 miljoen voor de nieuwbouw van 37 sociale woningen te Beveren - Haasdonk, Mandemakersstraat. Initiatiefnemer hier is de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting te Beveren.

- 22 miljoen voor het slopen van 7 ongezonde, niet verbeterbare woningen en de vervangbouw met 16 sociale huurappartementen te Zwevegem, Sint Amandstraat 9 t/m 21. De sociale huisvestingsmaatschappij cv Eigen Haard te Zwevegem is de initiatiefnemer.

- 7,7 miljoen voor een grondige renovatie van 5 sociale huurwoningen in de Oude Tuinwijk, E. Woutersstraat en L. Smitsstraat te Heist-op-den-Berg op initiatief van de plaatselijke sociale huisvestingsmaatschappij cv Maatschappij voor de Huisvesting.

De initiatiefnemers van deze projecten hebben een beroep gedaan op rechtstreekse projectsubsidies, conform de procedure en de voorwaarden voorzien in de besluiten van de Vlaamse regering van 19 december 1996. Deze subsidieprocedure richt zich heel specifiek op woonprojecten die aan een effectieve behoefte voldoen en die in voldoende mate rekening houden met zowel de lokale situatie als met de huidige beleidsklemtonen zoals kleinschaligheid, inbreidingsgericht en sociale vermenging.

Na de goedkeuring van het aanbestedingsdossier door Vlaams minister Johan Sauwens, wordt het dossier terug overgemaakt aan de administratie die zal instaan voor de betekening ervan aan de initiatiefnemer. Onmiddellijk daarop kunnen de werken effectief toegewezen worden en kan vervolgens gestart worden met de
renovatiewerkzaamheden aan de 60 sociale huurappartementen te Antwerpen.

info : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Sauwens - tel. (02) 553 23 11
e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie