Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

16 mei 2000

Jongen beroofd van bromscooter, twee verdachten aangehouden SCHIEDAM -- Maandagmiddag kort na half twee werd een 16-jarige Schiedamse jongen in de Van Hogendorpstraat door twee jongens, waarvan er één was gemaskerd, de weg versperd. Onder bedreiging werd het slachtoffer gesommeerd z\'n bromscooter aan hen af te geven, waarop het tweetal weg reed.
Toen het slachtoffer \'s avonds omstreeks half zeven op de PJ Troelstralaan was, herkende hij één van zijn belagers, die er bij het zien van aangever samen met een andere jongen vandoor ging. Aangever heeft vervolgens samen met zijn vader de achtervolging ingezet en wist de twee jongens in de Van Dijckstraat aan te houden, waarop de politie gebeld werd. De twee, een 18-jarige Schiedammer en een 17-jarige Rotterdammer, werden overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Bij onderzoek in de woning van de Schiedamse verdachte werd de gestolen bromfiets aangetroffen.
Stapel bekeuringen voor rijden zonder helm
SCHIEDAM -- Maandagmiddag omstreeks twaalf uur hield de politie van het district Schiedam een 16-jarige Schiedammer aan die zonder helm op een bromfiets over de Schiedamseweg reed. Na een bekeuring voor het rijden zonder helm te hebben uitgeschreven wilde de politieman de verzekeringspapieren van de bromfiets controleren. Bij de verzekeringspapieren zaten echter nog acht openstaande boetes wegens rijden zonder helm, allen uitgeschreven in de afgelopen twee maanden. Daarop is, na overleg met de officier van justitie, het voertuig van de jongen in beslag genomen.

Aangehouden na diefstal motorfiets
SCHIEDAM / DELFT -- In de nacht van zondag op maandag omstreeks één uur zag een oplettende getuige dat onbekenden op de Singel een motorfiets in een bestelbus laadden en meldde het feit, plus het kenteken van de bestelbus, aan de politie. Hierop werd een onderzoek ingesteld en werd de bestelbus rijdend op rijksweg A13 gesignaleerd. Ter hoogte van de gemeente Delft werd de auto naar de kant gehaald en gecontroleerd. In de bestelbus bleek inderdaad de even daarvoor gestolen motorfiets te liggen. De twee inzittenden van de bestelbus, een 19-jarige Rotterdammer en een 22-jarige man uit Wolvega, werden aangehouden en ingesloten.

Aanrijding onder invloed
SCHIEDAM -- Maandagavond omstreeks negen uur vond op de kruising van de Burgemeester van Haarenlaan met de Piersonstraat een aanrijding plaats. Een 39-jarige Vlaardinger stond in zijn auto voor het verkeerslicht te wachten, toen een 37-jarige Vlaardinger met zijn auto achterop klapte. Ter plaatse bleek dat de 37-jarige Vlaardinger onder invloed van alcohol was, waarna hij op het politiebureau een ademanalyse moest ondergaan (uitslag 1,75 promille). Daarop werd zijn rijbewijs gevorderd. Omdat hij dit niet bij zich had, werd zijn auto onder toezicht gesteld. Pas na inlevering van het rijbewijs wordt de auto weer vrijgegeven.

\'Burenruzie\' ontaardt in steekpartij
SCHIEDAM -- In de nacht van maandag op dinsdag ontaardde in de Van Heuven Goedhartstraat een \'burenruzie\' in een steekpartij. Een 43-jarige Schiedammer die in de straat op bezoek was, had ruzie gekregen met een 34-jarige bewoner van de straat, waarna er vanaf de balkons over en weer naar elkaar geschreeuwd werd. De 43-jarige Schiedammer ging op een bepaald moment naar de woning van de 34-jarige Schiedammer om verhaal te halen. Die pakte daarop een mes en sneed de 43-jarige in het gezicht, waarna hij er vandoor ging. De politie stelde, ondersteund door twee auto\'s van de Hondenbrigade, een onderzoek naar de man in en trof hem ter hoogte van de kruising van de Burgemeester van Haarenlaan met de Piersonstraat in een aldaar gelegen gracht aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie