Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie ZH: een vervoersysteem voor hele Rijnstreek

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


16-05-2000

Een vervoersysteem voor hele Rijnstreek

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) willen een beter openbaar vervoersysteem voor alle inwoners van de Rijnstreek ontwikkelen. Samen met de gemeenten in het gebied willen GS komen tot collectief vraagafhankelijk vervoersysteem (CVV). Taxibusjes vervoeren reizigers naar de dichtstbijzijnde bushalte en gehandicapten kunnen met deze achtpersoonsbusjes door de hele regio reizen. Nog dit jaar willen GS het systeem aanbesteden zodat het nieuwe systeem in januari ingevoerd kan worden.

CVV is een integratie van collectief vervoer op basis van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en de zwak bezette ritten van het reguliere openbaar vervoer. Uitgangspunt is dat het basisnet in stand blijft. Taxibusjes verzorgen het vervoer naar de dichtstbijzijnde halte. Het plan is een initiatief van de regio, die met stijgende tekorten op het Wvg-vervoer worden geconfronteerd, en de provincie die de tekorten op een aantal zeer zwak bezette buslijnen ziet oplopen.

De Rijnstreek wordt gekenmerkt door relatief veel regulier openbaar vervoerlijnen met een lage kostendekkingsgraad, vooral in de landelijke gebieden en de stillere uren. "Een CVV is een manier om daar waar vrijwel lege bussen rijden in de toekomst nog een aanvaardbaar voorzieningen niveau te waarborgen. En misschien zelfs openbaar vervoer op plaatsen waar voorheen geen voorziening was" aldus verantwoordelijk gedeputeerde Marnix Norder.

In de gemeenten rijdt naast het reguliere openbaar vervoer op dit moment de tarieftaxi, een besloten systeem voor ouderen en Wvg. De gemeenten zijn bereid dit systeem om te zetten in een CVV. GS zijn bereid hieraan mee te werken en hiervoor de ov-gelden in te zetten die vrijkomen door het niet meer te laten rijden van vrijwel lege ritten. Taxibusjes verzorgen dan het vervoer naar de dichtstbijzijnde halte.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie