Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienstverlening Rotterdam werkt met 'servicenormen'

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Wethouder van den Muijsenberg: "gemeentelijke dienstverlening beter afstemmen op wensen Rotterdammers"

Negen gemeentelijke publieksdiensten in Rotterdam gaan vanaf morgen, dinsdag 16 mei 2000, werken met 'Servicenormen'. Daarmee garanderen de diensten een bepaalde kwaliteit van dienstverlening op het gebied van wachttijden, behandelingswijzen, bereikbaarheid etc. De diensten roepen Rotterdammers nadrukkelijk op hen erop aan te spreken als zij de normen niet halen. Daarnaast presenteert de gemeente een nieuwe klachten- en suggestiekaart, waarmee zij burgers oproept om aan te geven waar het in de gemeentelijke dienstverlening aan schort. Verantwoordelijk wethouder Van den Muijsenberg: "De gemeente wil met deze maatregelen een serieuze poging doen om de dienstverlening beter af te stemmen op de wensen van Rotterdammers, de mensen waar we het uiteindelijk allemaal voor doen."

Tot de negen publieksdiensten die servicenormen hebben vastgesteld behoren de Dienst Burgerzaken, Roteb, RET-Vervoer op Maat, Ondernemersbalie-OBR, Parkeerbedrijf Rotterdam, DSO-Leerlingenvervoer, Dienst Marktwezen, Gemeentewerken en DS+V-Woonruimtezaken. Gemeentewerken belooft bijvoorbeeld dat een bewoner minimaal een week van tevoren schriftelijk op de hoogte wordt gesteld van werkzaamheden die plaatsvinden in zijn of haar directe omgeving. De unit Leerlingenvervoer van de Dienst Stedelijk Onderwijs garandeert dat chauffeurs ervoor zorgen dat kinderen aan de rechterkant van de weg kunnen uitstappen en dat chauffeurs pas wegrijden als alle kinderen op hun plaats en in de gordels zitten. De dienst Stedebouw en Volkshuisvesting doet de toezegging dat huisvestingsvergunningen waarvoor geen nader onderzoek is vereist, tegen betaling van de vereiste leges binnen een half uur aan de balie van het Informatiecentrum van de dS+V worden afgegeven.

Klacht is waardevol
De gemeente zal de klachten- en suggestiekaart breed verspreiden en beschikbaar stellen op publiekspunten zoals de Rotterdambalie, het City Informatie Centrum, de hal van het Stadhuis, bij de deelgemeenten, bibliotheken, etc. "Wij hopen dat burgers de moeite willen nemen om ons hun tips en ideeën te geven. Dat is waardevolle informatie voor ons. Wij moeten er vervolgens alles aan doen om de dienstverlening aan de hand van die klachten en suggesties te verbeteren," aldus de Van den Muijsenberg.

Allochtonen
Vijf koepelorganisaties van migranten (de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond, KROSBE, SOBER, Avanco en de Stichting Welzijnsbevordering Antillianen en Arubanen) werken mee aan het project. Zij willen allochtone Rotterdammers die moeite hebben met het invullen van de kaart hulp bieden. Ook zij hebben de kaart en vertalingen daarvan beschikbaar.

Overheid 2000+
Het ontwikkelen van gemeentelijke servicenormen en het uitbrengen van de gemeentelijke klachten- en suggestiekaart maakt onderdeel uit van het uitvoeringsprogramma 'Overheid 2000+', waarmee het gemeentebestuur de dienstverlening wil verbeteren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie