Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede: Commissie onderzoekt oorzaken vuurwerkramp

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Enschede: Commissie van onderzoek

Enschede, 16 mei 2000

Op 13 mei 2000 heeft zich in Enschede een ramp voltrokken van nationale omvang.
Het college van Burgemeester & Wethouders van Enschede heeft het initiatief genomen om op korte termijn een onafhankelijk onderzoek van start te laten gaan naar de oorzaak of oorzaken van de ramp. Hiertoe zal het college in overeenstemming met de provincie en de coördinerende Minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een onafhankelijke commissie van onderzoek instellen.

Met het instellen van deze commissie geeft het college inhoud aan de plicht neergelegd in artikel 2b van de Wet Rampen en Zware Ongevallen. Die wet geeft hen de opdracht tot het maken van een volledige analyse van de ramp en tot het zo nodig doen van aanbevelingen om een soortgelijke ramp in de toekomst te voorkomen en de gevolgen ervan te beperken.

Als voorzitter van de commissie is benaderd mr.dr. M. Oosting, lid Raad van State en voormalig Nationaal Ombudsman.

De komende dagen zal door de drie opdrachtgevers (Gemeente, Provincie , Rijk) gewerkt worden aan het opstarten van het onderzoek. In dialoog met de beoogd voorzitter zal de taakopdracht worden verdiept, de samenstelling worden geregeld en de rapportage-lijnen worden vastgelegd.

Namens het Rijk treedt op de coördinerend bewindspersoon, de Minister van BZK, die er op toe zal zien dat er sprake is van een integraal onderzoek, waarbij gesteund kan worden op de van oudsher door de respectievelijke inspecties te plegen reconstructie van de ramp.1. Inkrimping Rampterrein
Vanmorgen 16 mei 11.00 uur is het gebied gelegen tussen de Dr. Van Benthemstraat, Oldenzaalsestraat, Lasondersingel (middenberm), Nicolaas Beetstraat (zijde Da Costastraat), de Genestetstraat (zijde Da Costastraat) , Lasonderstraat (zijde Da Costastraat), ten zuiden van de kerk, Deurningerstraat, Boddenkampsingel worden vrijgegeven voor bewoners.
Het gebied is toegankelijk via drie doorlaatposten: Oldenzaalsestraat Lasondersingel
Dr. van Benthemstraat Brlijdensteinlaan
Deurningerstraat Dr. van Benthemstraat

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie