Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pulse Publications lanceert MSN Magazine

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Pulse Publications lanceert MSN Magazine

Nieuw kwartaalmagazine richt zich op het helpen en informeren van niet-technische Internet-gebruikers

Schiphol-Rijk/Brussel, 16 mei 2000 - Pulse Publications lanceert in juni van dit jaar een nieuwe en onafhankelijke kwartaaluitgave over MSN, dat zich richt op de niet-technische Internet-gebruiker. MSN Magazine, waarvan de eerste uitgave in een speciaal A5-formaat gratis zal worden bijgesloten bij de juni-uitgave van Office Magazine, biedt praktische informatie over het gebruik van MSN en Internet, de verschillende hulpprogramma's, tips & trucs en informatieve achtergrondartikelen.

MSN Magazine wordt een full-color kwartaaluitgave en zal zowel in de winkel als op abonnementsbasis verkrijgbaar zijn. In de eerste uitgave wordt ingegaan op de gebruiksaspecten van onder andere Outlook Express en MSN Messenger, online bankieren en beleggen, alsmede het downloaden van muziek van Internet. Tevens worden de lezers uitgebreid geïnformeerd over Nederlandse gezondheidssites op het web en treffen de lezers in deze uitgave een reisverhaal aan over Florida. Via MSN kunnen ze deelnemen aan een prijsvraag met als hoofdprijs een 9-daagse autorondreis door Florida voor twee personen. Alle artikelen in MSN Magazine worden tevens vergezeld van een groot aantal links naar relevante websites.

"Veel MSN-bezoekers zijn gewone, alledaagse gebruikers die zich niet interesseren voor de technische kant van de zaak en op zoek zijn naar heldere, praktische en informatieve artikelen die ze helpen om het web te gebruiken binnen hun dagelijkse bezigheden," zegt Rien van der Helm, hoofdredacteur van MSN Magazine. "MSN Magazine is precies voor deze mensen bedoeld, zonder allerlei technische details maar met handige tips en artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen."

Joost Nienhuis, Manager Consumer Group van Microsoft Nederland, voegt daaraan toe: "Het nieuwe magazine streeft dezelfde doelen na als MSN, namelijk het voor gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken om met elkaar te communiceren, snel de informatie te vinden die ze zoeken en het gebruik van het web voor alledaagse zaken. Nu we in onze samenleving steeds meer overgaan op een 'web-lifestyle', waarin het gebruik van het web net zo gewoon wordt als de telefoon of het lezen van de krant, is het belangrijk dat we voorbij gaan aan de puur technische kant van de zaak. We moeten ons meer richten op de leuke en interessante kant van het web, die mensen moeten kunnen ontdekken zonder dat ze daarvoor eerst een uitgebreide computeropleiding moeten volgen. MSN.nl voorziet hierin door leuke, interessante en nuttige zaken online beschikbaar te maken, en het nieuwe magazine vormt hierop een uitstekende aanvulling."

MSN.nl (www.msn.nl ) is een complete, gemakkelijk te gebruiken toegangspoort tot de grote verscheidenheid aan informatie en mogelijkheden die het web te bieden heeft. Via MSN.nl hebben bezoekers gemakkelijke toegang tot informatie en nieuws over de meest uiteenlopende onderwerpen, van sport en entertainment tot politiek en gezondheid. Bezoekers kunnen aan de hand van een persoonlijk profiel precies aangeven in welke onderwerpen zij geïnteresseerd zijn, waarna bij de volgende bezoeken aan MSN.nl alleen die informatie wordt getoond. Verder kan de bezoeker via MSN.nl onder andere de Gouden Gids, de Bioscoop Agenda, de Televisie Gids en de Party Agenda bekijken. Ook chatten, winkelen en spelletjes spelen behoren tot de mogelijkheden van MSN.nl. Met de nieuwe MSN Web Communities tenslotte, kunnen groepen gebruikers een gezamenlijk forum creëren waar zij binnen een beheerde omgeving informatie met elkaar kunnen uitwisselen via web-pagina's, berichten, foto's, artikelen, etcetera.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.
Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74
Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 -
704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina
www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Ginny Eysma
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
PO Box 3120

2130 KC Hoofddorp
The Netherlands
Tel.: +31 (0)23 5628208
Fax: +31 (0)23 5651724
E-mail: (ginnye@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie