Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VITAMINIC maakt nieuwe VP Editor voor Europa bekend

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Op aanvraag is een foto van David Hudson beschikbaar.

VITAMINIC maakt nieuwe VP Editor
voor Europa bekend

Amsterdam, 16 mei 2000 - Vitaminic - Europa's belangrijkste web community voor de promotie en distributie van muziek in digitaal formaat - heeft David Hudson aangetrokken als de nieuwe Europese VP Editor. Hij heeft internationale strategieën geschreven en ontwikkeld voor "Spiegel Online," de interactieve tak van het Duitse nieuwsweekblad DER SPIEGEL.

Hudson, die ook heeft geschreven voor tal van gedrukte en online publicaties, zal kantoor houden in Berlijn, Duitsland. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de strategie van VITAMINIC in termen van hoe de website in ieder land zich in de toekomst zal ontwikkelen. Hij zal samen met de technische en redactionele teams van iedere site in het Vitaminic netwerk de web community verder opbouwen en nieuwe features implementeren. "Er is nauwelijks een gebied te bedenken waar momenteel de ontwikkelingen zo snel gaan en zo opwindend zijn als in de digitale muziek," aldus Hudson. "Tegelijkertijd snapt het Vitaminic team waar het zowel bij Internet alsook bij muziek werkelijk om draait, namelijk om mensen dichter bij elkaar brengen. Ik ben bijzonder blij dat ik deel mag uitmaken van zo'n team en de kans krijg iets te betekenen voor zowel artiesten als muziekliefhebbers."

Profiel Vitaminic
Vitaminic is de meest vooraanstaande Europese web community voor promotie en distributie van muziek in digitaal formaat. De onderneming exploiteert momenteel acht sites, waarvan zeven in Europa (Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en Zweden) en een in de Verenigde Staten. Vitaminic's netwerk van sites biedt Internet-gebruikers de mogelijkheid een enorme database muziekbestanden, onderverdeeld in meer dan
250 muzikale categorieën te ontdekken, in contact te komen met artiesten en met andere muziekliefhebbers en muziek in digitaal formaat of op cd aan te kopen. Vitaminic biedt artiesten en platenmaatschappijen de mogelijkheid een rechtstreekse relatie met de fans op te bouwen door zelf een homepage op de site te maken om hun muziek in digitale vorm aan te bieden en te verkopen. De muziek wordt aangeboden in MP3-formaat.

Vitaminic, dat momenteel vestigingen in 8 landen heeft, is in april 1999 opgericht door Gianluca Dettori, voormalig General Manager bij Lycos Bertelsmann, in samenwerking met Franco Gonella en Andriano Marconetto, die beiden beschikken over een ruime ervaring op het gebied van marketing en communicatie.
Tot nu toe genereren de sites van Vitaminic gemiddeld meer dan 6.500.000 page-views, 1.000.000 audiostream verzoeken en 800.000 downloads per maand. Sinds de start van Vitaminic zijn meer dan 70.000 gebruikers geregistreerd op de sites van de onderneming.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel. 020-5304345
Email: (dennisd@text100.nl)


***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie