Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over ambassadeprojecten

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen16.005 vragenformulier 16 mei 2000

vragenformulier 16 mei 2000


2990011040

Vragen van het lid Van Ardenne-van der Hoeven (CDA) aan de minister voor Ontwikkelingssamenwerking over ambassadeprojecten. (Ingezonden 16 mei 2000)


1
Is het waar dat Nederlandse ambassades ondersteuning verlenen aan projecten van Amerikaanse hulporganisaties en daarmee Nederlandse organisaties? 1)

2
Is als gevolg daarvan een project van Cordaid in Bolivia ten onrechte niet voor financiering in aanmerking gekomen? Welke argumenten lagen aan het besluit ten grondslag?

3
Wordt de toekenning aan Amerikaanse organisaties ook veroorzaakt door het feit dat ambassades te kampen hebben met bestedingsdruk en dus geneigd zijn te snel subsidie toe te kennen aan grote projecten?

4
Werken de desbetreffende Amerikaanse hulporganisaties, zoals Care inderdaad minder met deskundigen uit het land zelf en hervatten zij projecten die door Nederlandse hulporganisaties zijn beëdigd?

5
Kan aangegeven worden hoeveel ambassades met bestedingsdruk te maken hebben? Wat is de omvang van de bestedingsdruk per ambassade en wat is hiervan de reden?

1) Trouw, 11 mei jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie